Kenniskring E-Health

Hoe kunnen we digitale technologie inzetten om zorg beter te maken? Dat is in het kort de vraag die de basis vormt voor de kenniskring eHealth. Zoals ook in veel andere sectoren biedt digitalisering de mogelijkheid om minder afhankelijk te zijn van tijd en plaats. Zorg kan dichtbij een patiënt georganiseerd worden en meer op maat gesneden worden. Dat dat gebeurt is echter niet vanzelfsprekend.

In de eerste plaats zijn veel zorgprofessionals (nog) onbekend met de mogelijkheden van eHealth. Daarnaast vergt de inzet van digitale oplossingen ook een aanpassing van de werkprocessen. Tenslotte gaat het bij dit soort oplossingen vaak over samenwerking met partners, zowel binnen als buiten de zorgsector.

Om deze thema’s te bespreken komt de kenniskring eHealth vier keer per jaar bij elkaar. De leden van de kring komen vanuit de breedte van de gehele zorgsector: de ouderenzorg, ziekenhuizen, gehandicaptenzorg, de eerste lijn en de voorkant: de publieke gezondheid. Ook nemen onderwijsinstellingen (HZ, Scalda, Hoornbeeck) deel aan de kring.

Het delen van kennis is de basis, maar de kring heeft ook de ambitie om projecten te initiëren. In 2018 is zo het project VRCARE gelanceerd, een gezamenlijke zoektocht naar de mogelijkheden om game-toepassingen in de ouderenzorg te gebruiken in de dagbesteding en revalidatie.

Naast de kenniskring-bijeenkomsten organiseert de kring ook regelmatig inspiratiesessies over concrete toepassingsmogelijkheden. Beeldzorg en slim wonen zijn twee voorbeelden. Tijdens deze bijeenkomsten, die georganiseerd worden voor een breder publiek, ligt de nadruk op bewezen oplossingen om deelnemers te inspireren.

 In 2019 is in samenwerking met Kic/MPi het project Smartgate gestart. Klik hier voor meer informatie over Smartgate.

Meer informatie?

Neem contact op met Arend Roos, ar@arendroos.nl  +31 (0)6-53279189

  Arend Roos

 

Bestand downloaden (4,00 KB)

Wat is Campus Zeeland?