Smart Gate: samenwerken is de toekomst

Arend Roos van kenniskring eHealth en Rutger van de Male van Kennis- en Innovatiecentrum Maintenance Procesindustrie (KIC MPI) constateerden dat er in de regio op het gebied van digitalisering nog weinig wordt samengewerkt en de kennis vergroot kan worden. Met hun nieuwe initiatief, Smart Gate, willen ze daar verandering in brengen.

 

eHealth

Het inzetten van digitale technologie om zorg beter te maken, is de vraag die de basis vormt van eHealth. eHealth richt zich op het toepassen van nieuwe technologieën in de zorg rondom het maken van afspraken, het delen van gegevens en het mogelijk maken van onlinebehandelingen, waardoor patiënten tijd besparen en plaatsonafhankelijk worden. Met regelmaat zijn er netwerkbijeenkomsten voor leden om kennis en ervaringen uit te wisselen rondom de ontwikkeling en implementatie van eHealth. Hieruit komt naar voren dat digitalisering en robotisering in de toekomst voor alle sectoren nog veel interessanter en belangrijker gaat worden.

KIC MPI

KIC MPI richt zich op vraagstukken van fabrieken op het gebied van onderhoud en koppelt deze vervolgens aan innovatie. Hierbij komen samenwerkingen kijken tussen bedrijven in de procesindustrie. Rutger ziet dat deze informatie en ontwikkelingen ook interessant kunnen zijn voor andere sectoren, zoals de zorg.

Smart Gate

Door die gedachte is het idee achter Smart Gate ontstaan: het verbinden, inspireren en informeren van verschillende sectoren op het gebied van digitalisering en robotisering. Het doel is om bedrijven met elkaar in contact te brengen, waardoor nieuwe innovatieve ideeën worden uitgewisseld. Het samenbrengen wordt gerealiseerd door middel van lezingen, events en bedrijfsuitjes op locatie. Naast dat digitalisering vele ontwikkelkansen biedt zal het ook bijdragen aan het milieu.

De focus wordt niet alleen gelegd op bedrijven, ook scholen en studenten zijn een belangrijke doelgroep. Volgens de oprichters moet deze doelgroep meer betrokken worden bij momentele ontwikkelingen rondom dit onderwerp en leren wat in de toekomst belangrijk zou kunnen zijn.

Smart Gate Zeeland

De start van het Smart Gate initiatief vond plaats met een event op 13 juni 2019 bij Dockwize in Vlissingen. Tijdens Smart Gate Zeeland werd de luisteraar meegenomen in de wereld van digitale transformatie. Sprekers uit diverse sectoren gaven inzicht en voorbeelden over hoe zij met digitalisering en robotisering aan de slag zijn gegaan. Met de kennis en inspiratie die tijdens het event is gegeven hopen Arend en Rutger ondernemers bewuster te hebben gemaakt over de noodzaak van dit onderwerp.

 

 


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Machine van windturbine in de KAAP

Machine van windturbine in de KAAP

Na de opening van de KAAP op 14 april is vorige week een nacelle in het innovatiepunt aangekomen.

Onderwijsprijs Zeeland weer van start!

Onderwijsprijs Zeeland weer van start!

De prijs is bijna een jaar uitgesteld vanwege de coronacrisis, maar nu kunnen scholen weer aanmelden.

HZ wint met  ‘drijvende boerderij’  in Vietnam

HZ wint met ‘drijvende boerderij’ in Vietnam

HZ wint met idee voor ‘drijvende boerderij’ prijsvraag in Vietnam

Nieuwe opleiding Food & Gastronomy

Nieuwe opleiding Food & Gastronomy

Vanaf september 2021 start de nieuwe Associate degree-opleiding Food & Gastronomy aan de HZ.

Bekijk het archief