Circulair Bouwen

Samen bouwen aan een toekomstbestendige bouwsector

-          Kennis verzamelen, bundelen en delen met alle ondernemers;

-          Samen innovatieve projecten initiëren

-          Een sterkere relatie tussen onderwijs, overheid en ondernemers

Het Kennis- & Innovatienetwerk Circulair Bouwen Zeeland is in drie jaar uitgegroeid tot een professioneel orgaan voor kennisdeling, netwerken en innovatie. Sinds 2023 vallen we als netwerk onder Stichting Circulair Bouwen Zeeland. Circulair bouwen doen we graag samen met ú. Lees verder en doe mee!

Versnipperde kennis over circulair bouwen

Al sinds 2010 zijn er in Zeeland initiatieven rondom circulair bouwen. Een goede ontwikkeling! Initiatieven die nieuwe inzichten opleverden over ontwerpen en bouwen, maar helaas bleef kennis vaak ‘hangen’ binnen één organisatie. Ervaringen werden dus niet gedeeld en gebundeld.

Oprichting Stichting Circulair Bouwen Zeeland

Rothuizen Architecten en Adviseurs, Economische Impuls Zeeland, de HZ University of Applied Sciences en Marsaki namen in 2019 het initiatief om het Kennis- & Innovatienetwerk Circulair Bouwen Zeeland op te zetten. Sinds dat moment ontmoeten ondernemers, overheid en onderwijs elkaar, leren de betrokken partijen van elkaar en gaan ze onderling nieuwe samenwerkingen aan.

Besluitvorming in Nederland en Europa

Het jaar 2030 komt snel dichterbij. Nederlandse én Europese overheden nemen rigoureuze maatregelen rondom klimaatdoelstellingen. Bouwprojecten vallen stil. En in andere sectoren, zoals de agrarische, is de invloed van landelijke besluitvorming ongekend groot.

Professionaliseren = versnellen

Als bouwsector moeten we versnellen. Dat is mogelijk door snel verder te professionaliseren. We hebben de inbreng nodig van alle Zeeuwse professionals in circulair bouwen. Commitment is onmisbaar. Zo bouwen we samen aan een toekomstbestendige bouwsector.

Uw bijdrage aan het netwerk

Zoals aangegeven is uw commitment onmisbaar. Het netwerk wil versnellen en professionaliseren. Zo ontstaan er nieuwe kansen, nieuwe samenwerkingen en blijft uw kennis op peil rondom (wereldwijde) ontwikkelingen in circulair bouwen. Het geeft zekerheid voor de toekomst. In de brochure is meer te lezen over het netwerk en de doelstellingen. Direct aanmelden of meer informatie? U kunt zich hiervoor aanmelden via Nescio Midavaine info@circulairbouweninzeeland.nl 

Download hier de brochure van Circulair Bouwen.

Lees meer over Circulair Bouwen op de website.

Lees hier meer over het project het Eilandhuis.

Contact

Projecten

Haalbaarheidsonderzoek Circulaire hout toepassingen

Haalbaarheidsonderzoek Circulaire hout toepassingen

Het onderzoeken en analyseren wat het potentieel is van circulaire hout toepassingen in Zeeland.

Project Circulair Kozijn

Project Circulair Kozijn

Sagro, Roegiers Glas, Puur van Anne en Timmerfabriek de Mol hebben de handen ineen geslagen om nieuwe kozijnen te produceren, vervaardigd ui

De Oemoemenoetool

De Oemoemenoetool

Een tool om de circulaire prestaties van jouw gebouw zichtbaar te maken en de impact te meten.