Kennis- en Innovatienetwerk FoodDelta Zeeland

FoodDelta Zeeland is een samenwerkingsverband van bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit zogenaamde ‘triple helix’-netwerk gericht op gezamenlijke innovatie en transitie van het Zeeuwse foodcluster is een organisatievorm die het mogelijk maakt de toekomst samen vorm te geven. 

Doel Kennis- en Innovatienetwerk FoodDelta Zeeland 
De Zeeuwse foodsector werkt aan de toekomst. Dit doet ze samen onder de naam FoodDelta Zeeland. De hele foodketen van uitgangsmaterialen, teelt & houderij, ontwerp & verwerking, retail & horeca en alle bijbehorende dienstverlening kunt u in Zeeland vinden. Er is een grote diversiteit aan voeding van zee en van land. Typisch Zeeland. 
Het netwerk heeft de ambitie om vanuit het krachtige verleden in food, Zeeland verder te ontwikkelen tot innovatieve voorbeeldregio voor de toekomst. Ze doet dit door in een innovatienetwerk van bedrijven, kennisinstellingen en overheden samen door middel van een innovatieprogramma te werken aan de thema’s van de toekomst. Partijen binnen en buiten Zeeland kunnen hier een bijdrage aan leveren: join the future of food! 

Deelnemer worden? 
Deelnemers zijn grote en kleine ondernemingen die actief zijn in de foodsector in Zeeland. Die foodsector omvat de gehele voedselproducerende keten, van uitgangsmaterialen t/m de horeca.  
 
Deelnemers doen mee omdat ze: 

  • willen werken aan de toekomst van hun eigen bedrijf door innovatie; 
  • beseffen dat innoveren samenwerking met anderen vereist; 
  • weten dat ze van andere deelnemers kunnen leren; 
  • naar de interessante themabijeenkomsten willen komen; 
  • aan (gesubsidieerde) innovatieprojecten deel willen nemen; 
  • hun eigen onderneming zichtbaar willen maken als samenwerkingspartner;
  • hun eigen onderneming aantrekkelijker willen maken voor medewerkers. 

 
Ook deelnemen? Neem contact op via de netwerkmanager of kijk op de website.
 
Contact 
Meer weten over dit netwerk of vragen? Neem dan contact op met: 

Johan Dourleijn 
Managing Director FoodDelta Zeeland
Tel: +31 (0)6-13786282 
Email: j.dourleijn@fooddeltazeeland.nl 
 

Projecten

Alternatieve eiwitten (Zee&Land)

Alternatieve eiwitten (Zee&Land)

De transitie van dierlijke eiwitten naar alternatieven eiwitten uit planten of schelpdieren.

Ketenkennis delen en benutten

Ketenkennis delen en benutten

Binnen het thema Ketenkennis delen benutten, wordt gewerkt aan de projecten: Slimme keten samenwerking en Boergondische Buren.

Digitalisering en robotisering

Digitalisering en robotisering

ICT is een middel om de toekomst in food vorm te geven en de andere innovatiethema’s daarbij te ondersteunen.