350 studenten zoeken oplossingen voor vraagstukken uit Zeeuws werkveld

Concert at Sea wil weten hoe ze de stranden na het festival zo snel mogelijk schoon krijgt. De Provincie wil maatschappelijk vastgoed zoals kerken verduurzamen. Maxxton vraagt dan weer hoe je het aantal piekmomenten om in te checken op vakantieparken terugbrengt, de Gemeente Goes wil een beoordeling van een duurzaam watersysteem, Stichting Strandexploitatie Veere hoopt een duurzame strandpost te realiseren, Adrz een nieuw techniekgebouw en Stedin heeft plannen om alle transformatorhuisjes te renoveren. Hoe zou je dat doen, is de vraag aan studenten van verschillende opleidingen van HZ University of Applied Sciences.

In teams werken ze deze week aan innovatieve, duurzame oplossingen voor dit soort vraagstukken. Er zijn 35 projecten ingediend door bedrijven, organisaties en instellingen in de regio. HZ Nexus heeft de coördinatie in handen. Er doen meer dan 350 studenten mee aan de derde editie van de We Explore Together Week (WET Week) in de HZ-locatie in Middelburg. Een groot deel van hen volgt een technische opleiding aan de hogeschool, maar ook andere studenten doen mee. Er is ook een aantal teams dat bestaat uit studenten van de HZ, Scalda en University College Roosevelt. 


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Hoe krijg je jongeren zover dat ze begrijpen dat het belangrijk is om (kust)landschappen klimaatbestendig in te richten. Bijvoorbeeld door e

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Ruim 250 bezoekers maken kennis met het Delta Climate Center (DCC) in Vlissingen.

Subsidie voor innovatieve projecten

Subsidie voor innovatieve projecten

10 haalbaarheidsonderzoeken en demonstratieprojecten krijgen subsidie van de regeling Zeeland in Stroomversnelling.

Waterkerende landschappen

Waterkerende landschappen

"Klimaatadaptieve Waterkerende Landschappen” levert ideeën op voor een leefbare Oosterschelde en haar gemeenschappen.

Bekijk het archief