Barbara Oomen nieuwe voorzitter College van Bestuur University of Applied Sciences

”Barbara Oomen heeft veel ervaring als bestuurder in het hoger en wetenschappelijk onderwijs. Daarnaast is ze in staat om op een inspirerende manier onderwijs en onderzoek aan elkaar te verbinden en streeft daarbij hoge kwaliteit na”, aldus John Dane, huidig voorzitter College van Bestuur.

Een onderwijsvernieuwer
Barbara Oomen is hoogleraar Sociologie van de Mensenrechten aan de Universiteit Utrecht en zij is verbonden aan het University College Roosevelt (UCR) in Middelburg. Van 2012 tot 2016 was zij Dean van het UCR. Ze is expert in mensenrechten, onderwijsexcellentie en culturele diversiteit. Daarbij doet zij onderzoek naar deze thema’s, doceert zij erover maar zet zij ze ook nationaal en internationaal op de agenda. Haar maatschappelijke betrokkenheid en bestuurlijke ervaring blijkt tevens uit een groot en divers aantal nevenfuncties, in Zeeland, nationaal en internationaal. Zo zit ze onder meer in het bestuur van de Roosevelt Stichting, die iedere twee jaar de Four Freedoms Awards uitreikt. Barbara staat bekend als een onderwijsvernieuwer en haar credo is “Niet denken maar doen!”

Het belang van studenten voorop
“Met Barbara hebben wij de juiste persoon aangetrokken om een bijdrage te leveren aan een toekomstbestendige HZ”, vertelt Toine Poppelaars, voorzitter van de Raad van Toezicht. “Zij is een kundig bestuurder en heeft ruime ervaring in zowel onderwijs als onderzoek. Het kenmerkt haar bovendien dat zij in haar visie nadrukkelijk oog heeft voor de belangen van studenten en hun welzijn. Dit omarmen wij als persoonlijke hogeschool. Daarnaast kent ze de regio Zeeland goed en heeft ze een uitgebreid nationaal en internationaal netwerk.”

Ook John Dane is erg blij met haar benoeming. “In de tijd dat Barbara bestuurder was van University College Roosevelt hebben we vaak samen opgetrokken in het belang van het hoger onderwijs in Zeeland. Ik kijk dan ook uit naar een collegiale samenwerking in ons Bestuur- en Directieteam. We werken graag samen met haar aan de doorontwikkeling van de HZ als hogeschool die tot de top van Nederland behoort.”

100% dezelfde missie
Barbara Oomen geeft aan heel verheugd over, en vereerd met de benoeming te zijn. “Al jaren ben ik zo onder de indruk van de betekenis van de HZ; voor studenten, voor de regio en steeds meer ook voor de wereld. Daarbij sluit de missie van de HZ om bij te dragen aan een duurzame planeet, met persoonlijk onderwijs, échte samenwerking en onderzoek dat ertoe doet, 100 % aan bij mijn achtergrond en belangstelling. Ik verheug mij op de samenwerking met alle nieuwe collega’s en anderen die de HZ een warm hart toedragen.”

Barbara volgt John Dane op die in het najaar van 2021 aangaf terug te willen treden als voorzitter. Hij blijft vanaf juni aan als lid College van Bestuur.


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Subsidie voor RIAS

Subsidie voor RIAS

Ook in 2023 steunt Campus Zeeland het Roosevelt Institute for American Studies.

Grote innovaties op een klein oppervlak: ontdek het biobased tiny house Het Eilandhuis

Grote innovaties op een klein oppervlak: ontdek het biobased tiny house Het Eilandhuis

Een interview met Nescio Midavaine van het K&I netwerk Circulair Bouwen

Wind in de Zeilen

Wind in de Zeilen

Voortgangsrapportage Wind in de Zeilen van december 2022.

K&I netwerk Fieldlab Zephyros: waar ontwikkelingen voor de wind gaan

K&I netwerk Fieldlab Zephyros: waar ontwikkelingen voor de wind gaan

Een interview met Ferry Visser en Gerben Huiszoon over het AIRTuB project

Bekijk het archief