Campus Zeeland Coffeebreak “Hoe kunnen wij in Zeeland bijdragen aan klimaatvraagstukken?”

Uit het nieuwste klimaatrapport van de VN blijkt dat de gevolgen van klimaatverandering ernstiger zijn voor mens en natuur dan eerder gedacht. We hebben steeds minder tijd om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan en om ons hiertegen te beschermen. Door te investeren in duurzame energie, duurzame bouw en het verduurzamen van onze eigen omgeving kunnen wij bijdragen aan een beter klimaat. Het onderwijs kan leerlingen al op jonge leeftijd voorbereiden op de uitdagingen van de toekomst en lessen rondom klimaat en duurzaamheid. Ook zijn er steeds meer opleidingen rond onder andere watermanagement, circulaire economie en milieu. Wat kunnen we nog meer doen?

Campus Zeeland ontmoet jou op donderdag 31 maart  van 10:15 tot 10:45 graag bij het online koffieapparaat met de vraag “Hoe kunnen wij in Zeeland bijdragen aan klimaatvraagstukken?”

Klik hier om je aan te melden.

Wat is een Coffee Break?

De Coffee Break is een beproefd concept van innovatiehub Dockwize. Tijdens de lockdown organiseerden zij deze online netwerkmomenten om toch met elkaar in verbinding te blijven. Deze digitale meeting woon je dus gewoon bij vanuit je eigen werkplek.

Hoe werkt het?

Je belt in via de Teamslink die je na aanmelding krijgt en wordt welkom geheten door de Coffee Break Host. Na een korte plenaire inleiding wordt je automatisch in kleine groepen (break-outs) gezet en heb je de mogelijkheid om met elkaar kennis te maken en te sparren over thema’s die jullie verbinden. Na een halfuur sluit de videomeeting automatisch, maar je bent natuurlijk vrij om je gesprek op een later moment op eigen initiatief voort te zetten. Een mooie manier om jouw ideeën te delen en in verbinding te komen met elkaar en het team van Campus Zeeland.

Aanwezigen aan het woord

"De coffeebreak was een ideaal moment om een indruk te krijgen over van alles wat zich op het moment rondom Campus Zeeland aan het ontwikkelen is. In een half uur krijg je de tijd om nieuwe connecties aan te gaan of juist met bestaande relaties even bij te praten. Een uitgelezen kans om de verbinding te zoeken met andere Zeeuwse organisaties en hun activiteiten." - Ivory Mast (Assistant Team Leader Sales bij PureBlue)

"De Coffee Break van Campus Zeeland is voor herhaling vatbaar. Ik heb in een korte tijd kennis gemaakt met een paar interessante mensen die ook bezig zijn met duurzame energie en water. Netwerken ontstaan zo heel spontaan en ongedwongen." - Adriënne Withagen (Adviseur en Projectleider Digitale Etalage Energie bij ZB Bibliotheek van Zeeland)

 


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Hoe krijg je jongeren zover dat ze begrijpen dat het belangrijk is om (kust)landschappen klimaatbestendig in te richten. Bijvoorbeeld door e

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Ruim 250 bezoekers maken kennis met het Delta Climate Center (DCC) in Vlissingen.

Subsidie voor innovatieve projecten

Subsidie voor innovatieve projecten

10 haalbaarheidsonderzoeken en demonstratieprojecten krijgen subsidie van de regeling Zeeland in Stroomversnelling.

Waterkerende landschappen

Waterkerende landschappen

"Klimaatadaptieve Waterkerende Landschappen” levert ideeën op voor een leefbare Oosterschelde en haar gemeenschappen.

Bekijk het archief