Campusgebouw UCR vernoemd naar Anne Roosevelt

University College Roosevelt heeft het nieuwe campus gebouw vernoemd naar Anna (roepnaam Anne) Eleanor Roosevelt. Ze is de voorzitter van het Roosevelt Instituut in New York en de kleindochter van Franklin D en Eleanor Roosevelt.
Het gebouw bevindt zich op de hoek van de Stadhuisstraat en Sint Sebastiaanstraat in Middelburg, en is recent gekocht door UCR. Hier zal het nieuwe engineering departement gevestigd worden.
Om tot een keuze voor een naam van het gebouw te komen, hebben studenten en werknemers een lijst gemaakt met mogelijke namen. Om de huidige traditie voort te zetten – UCR-campus gebouwen zijn vernoemd naar leden van de Roosevelt Familie; Franklin, Eleanor, en Theodore – was het belangrijk dat de nieuwe naam een connectie heeft met de Roosevelts en eer doet aan de Roosevelt naam, nalatenschap en invloed van de familie. In lijn met de visie van UCR aangaande diversiteit, had een vrouwelijke naam de voorkeur.
Naar aanleiding van de stemmen van de UCR-gemeenschap werd er gekozen voor Anne (Anna Eleanor Roosevelt) als meest geschikte naam voor het gebouw. Anna haar carrière tot dusver omvat leidinggevende posities in filantropie, openbaar beleid, politiek, kunst en hoger onderwijs. In 2013, ontving ze een onderscheiding van de commissaris van de koningin van de provincie Zeeland als erkenning voor haar inzet omtrent het voorzetten van het werk, de waardes en nalatenschap van haar grootouders.

Bij het accepteren van de vernoeming van het gebouw zei Anne Roosevelt het volgende:
“University College Roosevelt heeft nu een gebouw speciaal voor Engineering dat vernoemd is naar mij en dat is een grote eer. Onze planeet heeft veel te verduren door de schade die wij mensen aanrichten en we vertrouwen op engineers om uit te zoeken hoe we dit kunnen overleven en hoe we kunnen gedijen! Idealiter is engineering een mix van technologie en mensenrechten - subliem creatief, heerlijk inventief, en vooral noodzakelijk voor de mensheid. Maar het kan ten goede of ten kwade worden gebruikt. Dat is de uitdaging waarvan ik erop vertrouw dat onze faculteit, studenten en gemeenschap zullen toezien dat dit positief uitpakt voor het algemeen belang, zolang mijn naam met dit streven wordt geassocieerd. Ik ben ontzettend dankbaar! "

Als onderdeel van het “Liberal arts and Sciences" programma, zal engineering aan UCR worden geïntegreerd met studies in de (natuur)wetenschappen, sociale wetenschappen en geesteswetenschappen. De thematische focus zal liggen op vraagstukken van duurzaamheid in de delta. Met klimaatverandering en veranderingen in onze relatie met water, energie en voedsel ziet onze Zeeuwse Delta uitdagingen die niet alleen lokaal spelen, maar ook mondiaal en multidisciplinair van aard zijn.

In augustus 2020 zijn de eerste studenten toegelaten tot het Engineering programma. Renovaties van het nieuwe Engineering gebouw bevinden zich in de laatste fase en de formele opening zal plaatsvinden in het voorjaar van 2021.


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Smart Gate in MKB deal

Smart Gate in MKB deal

Door te participeren in een MKB deal van de overheid komt Smart Gate in een stroomversnelling.

Subsidie voor Digital Health Zeeland

Subsidie voor Digital Health Zeeland

Voor kennisontwikkeling en -uitwisseling op het gebied van digitalisering in de zorg.

Zeeuwse onderwijs 10-daagse

Zeeuwse onderwijs 10-daagse

Gedeputeerde Harry van der Maas en Zeeuwse onderwijsambassadeur Gorik Hageman gingen bij de Provincie Zeeland in gesprek over het onderwijs