Delegatie Amerikaanse Law School in Zeeland

Een groep van zo’n 20 studenten en docenten van de William and mary Law School uit Virginia zijn 2 weken op bezoek in Nederland. Woensdag 7 juni brachten zij een bezoek aan de KAAP om te horen wat de ambities van Energy Port Zeeland zijn in de energietransitie in Zeeland en te zien hoe dit platform werkt als een succesvolle learning community.

Gedeputeerde Harry van der Maas en wethouder Geoffrey Sips waren aanwezig om de studenten een bijzonder welkom te heten in Vlissingen. Zij benadrukten hoe belangrijk onderwijs en innovatie zijn in de off-shore wind sector. 
Ferry Visser nam de gasten mee in de mogelijkheden die crawlers en drones hebben richting onbemand onderhoud aan de windmolens. 
Joachim de Keijzer vertelde over de Minor Offshore Renewable Energy: het belang van de energietransitie, interessante bedrijfsbezoeken en een samenwerking tussen internationale studenten. 
Remco de Rijke legde uit dat Energy Port Zeeland dé plek is waar professionals uit het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven elkaar zowel offline als online ontmoeten, ideeën uitwisselen en samen initiatieven rondom de groeiende Zeeuwse wind op zee-sector opzetten.

De studenten kregen de gelegenheid om een kijkje te nemen in de Nacelle. Het is uniek om eens in de behuizing van de top van de mast van een windturbine te kunnen kijken. De bijeenkomst werd afgesloten met een bezoek aan WindDock bij Scalda. De komende jaren komen er heel veel windturbines bij. Zeker is dat hierin heel veel werk te vinden is.  Met de studieroute Windenergie in het ‘WindDock’ heeft Scalda de modules en trainingen om goede (internationaal) gecertificeerde professionals klaar te stomen voor de sector. 

 


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Hoe krijg je jongeren zover dat ze begrijpen dat het belangrijk is om (kust)landschappen klimaatbestendig in te richten. Bijvoorbeeld door e

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Ruim 250 bezoekers maken kennis met het Delta Climate Center (DCC) in Vlissingen.

Subsidie voor innovatieve projecten

Subsidie voor innovatieve projecten

10 haalbaarheidsonderzoeken en demonstratieprojecten krijgen subsidie van de regeling Zeeland in Stroomversnelling.

Waterkerende landschappen

Waterkerende landschappen

"Klimaatadaptieve Waterkerende Landschappen” levert ideeën op voor een leefbare Oosterschelde en haar gemeenschappen.

Bekijk het archief