Dow Benelux B.V. en HZ University of Applied Sciences onderstrepen samenwerking

Dow Terneuzen

Vrijdag 5 juli 2019 ondertekenden Dow en HZ een samenwerkingsovereenkomst, waarmee beide partijen de reeds bestaande samenwerking onderstrepen. Door het ondertekenen van een zogenaamd ‘memorandum of understanding’ beloven beide organisaties voornemens te zijn de samenwerking te versterken om zo samen te bouwen aan een duurzame voortzetting hiervan.

Samenwerken met onderwijsinstellingen is voor Dow van prominent belang. Er zijn veel raakvlakken tussen technische- en economische vraagstukken die spelen binnen Dow, en de actuele onderwijscasuïstiek binnen de domeinen techniek en economie van de HZ. HZ is hierbij doorlopend op zoek naar interessante onderzoeksopdrachten, die bij voorkeur opleidingsoverstijgend (multidisciplinair) van aard zijn.
Medewerkers van beide organisaties hebben in een aantal werksessies al nagedacht over de concrete invulling op het gebied van kennisuitwisseling. Denk hierbij aan gezamenlijke onderwijs- en onderzoeksactiviteiten, maar ook aan gastcolleges en bedrijfsbezoeken voor studenten en medewerkers.

Dow is één van de grootste werkgevers in de regio. Door het onderstrepen van de structurele samenwerking, kan de HZ een belangrijke rol spelen in het leveren van goede studenten en uiteindelijk gekwalificeerde afstudeerders. Daarnaast biedt dit Dow als organisatie de kans om zich als werkgever in de kijker te spelen bij het personeel van de toekomst.


Dow Terneuzen

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Hoe krijg je jongeren zover dat ze begrijpen dat het belangrijk is om (kust)landschappen klimaatbestendig in te richten. Bijvoorbeeld door e

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Ruim 250 bezoekers maken kennis met het Delta Climate Center (DCC) in Vlissingen.

Subsidie voor innovatieve projecten

Subsidie voor innovatieve projecten

10 haalbaarheidsonderzoeken en demonstratieprojecten krijgen subsidie van de regeling Zeeland in Stroomversnelling.

Waterkerende landschappen

Waterkerende landschappen

"Klimaatadaptieve Waterkerende Landschappen” levert ideeën op voor een leefbare Oosterschelde en haar gemeenschappen.

Bekijk het archief