Onderwijs, overheid en ondernemers slaan handen ineen in het belang van internationalisering

Twee keer werd het event uitgesteld vanwege de lockdown. maar donderdag 7 april is het zover: het event 'Het belang van internationalisering en samenwerking met de drie O's (onderwijs, overheid en ondernemers) gaat door. Scalda organiseert dit event in samenwerking met Dow Benelux, Gemeente Middelburg en Provincie Zeeland.

Internationalisering blijft van groot belang voor studenten, docenten, overheid en ondernemers. Ervaringen in het buitenland opdoen en met andere talen en culturen in aanraking komen, blijven belangrijke aspecten tijdens de opleidingen van studenten in het mbo en hbo. Tegelijkertijd is het merkbaar dat er ook meer internationale studenten naar Zeeland komen voor stage of werk.

‘’Hoe kunnen onderwijs, overheid en ondernemers nog beter samenwerken? En welke nieuwe initiatieven kunnen we bedenken om vooruitgang te boeken in internationale samenwerkingen en activiteiten?’’ Dit zijn vragen die Marc Cardon van Scalda bezighouden. ‘’Alleen door goede samenwerking kun je dingen in een prachtige provincie als Zeeland voor elkaar krijgen, dat lukt enkel als je de handen daadwerkelijk ineen slaat.’’ Dat geldt tevens voor dit event: ‘’Deze bijeenkomst hebben we kunnen regelen dankzij een donatie van Dow Benelux, het aanbieden van de locatie het Oude Stadhuis door Gemeente Middelburg en natuurlijk door de medewerking van Scalda.’’

 Bij Scalda is men van mening dat internationalisering een goede manier is om het onderwijs te vernieuwen, op een hoger niveau te brengen en opleidingen aantrekkelijker te maken. Internationalisering ondersteunt met nieuwe kennis en ervaringen de persoonlijke en professionele ontwikkeling van studenten en medewerkers. 

Hendrik-Jan van Arenthals, voorzitter College van Bestuur van Scalda, ontvangt tijdens her event ook het certificaat Erasmus+ Accreditatie uit handen van Noor Groenendijk, teamleider van Erasmus Plus. Een Erasmus Accreditatie is een erkenning die behaald kan worden door organisaties in het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. Projectleider Annette Soeting zegt hierover het volgende: ‘’Daar zijn we trots op! Hierdoor zijn er voor zowel studenten, als medewerkers in de periode 2022-2027 mogelijkheden om van het Erasmus+ programma gebruik te kunnen maken. De toekenning bewijst dat Scalda een mooi meerjarenplan Internationalisering heeft opgezet om, naast internationaliseringsactiviteiten in Nederland, leermobiliteitsactiviteiten in het buitenland uit te voeren. In de vorm van onder meer stages, uitwisselingen, taalreizen, cursussen en trainingen.’’ Na de overhandiging van het Erasmus+ certificaat, volgen er diverse gastsprekers die internationalisering en samenwerking met de drie O’s hoog in het vaandel hebben staan.

 

Programma:

14.00 - 14.10 uur: aankondiging door Eric Kerckhaert (directeur Dienstverlening, Veiligheid en Gastvrijheid Scalda).
14.10 - 14.30 uur: Guus Bannenberg (Bestuurder Tragel).
14.30 - 14.40 uur: Chris Dekker (Wethouder gemeente Middelburg).
14.40 - 14.50 uur: uitreiking certificaat Erasmus+ Accreditatie door Noor Groenendijk (teamleider Erasmus Plus) aan Hendrik-Jan van Arenthals (voorzitter College van Bestuur Scalda).

14.50 - 15.05 uur: pauze

15.05 - 15.25 uur: Jo-Annes de Bat (Gedeputeerde Provincie Zeeland).
15.25 - 15.45 uur: Eelco Jens (HR Partner, Human Resources Benelux, Dow Benelux B.V.).
15.45 - 16.00 uur: Afsluiting door Veronique van de Reijt (Directeur Maritiem, ICT en Techniek Scalda).
16.00 - 17.00 uur: gelegenheid tot netwerken.

 


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Hoe krijg je jongeren zover dat ze begrijpen dat het belangrijk is om (kust)landschappen klimaatbestendig in te richten. Bijvoorbeeld door e

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Ruim 250 bezoekers maken kennis met het Delta Climate Center (DCC) in Vlissingen.

Subsidie voor innovatieve projecten

Subsidie voor innovatieve projecten

10 haalbaarheidsonderzoeken en demonstratieprojecten krijgen subsidie van de regeling Zeeland in Stroomversnelling.

Waterkerende landschappen

Waterkerende landschappen

"Klimaatadaptieve Waterkerende Landschappen” levert ideeën op voor een leefbare Oosterschelde en haar gemeenschappen.

Bekijk het archief