HelloContainer beste Zeeuwse innovatie 2020

HelloContainer uit Goes is de winnaar van de juryprijs en mag zichzelf de beste Zeeuwse innovatie van 2020 noemen! Traas Ongediertebestrijding uit ’s Gravenpolder gaat naar huis met de publieksprijs. Zij verslaan hiermee de andere genomineerden van dit jaar: SWYCS uit Middelburg, Hydrauvision uit Schoondijke en Kobobss uit Yerseke.

De innovatie van HelloContainer

De Nederlandse scheepvaart veroorzaakt meer CO2 uitstoot dan alle auto’s in Nederland bij elkaar. Om deze reden is HelloContainer het eerste digitale platform voor ondernemers die een steentje bij willen dragen aan het milieu. De winnaar van dit jaar digitaliseert administratieve handelingen die het hele traject van vergelijken en boeken van containers snel regelt: van contact met vervoerders tot het opmaken van offertes en het verstrekken van exportdocumenten. Daarnaast richten ze zich op vermindering van luchtvervuiling in de Nederlandse scheepvaart.

Juryoordeel

Studenten van HZ University of Applied Sciences hebben een scan uitgevoerd naar de vernieuwingen per genomineerd bedrijf, om de vakjury van extra informatie voor hun oordeel te voorzien. Daarnaast bezocht de twaalfkoppige jury alle genomineerde bedrijven om te komen tot een eindoordeel.

De getoetste criteria zijn o.a. impact, originaliteit en groeiambitie. De jury, onder leiding van gedeputeerde Jo-Annes de Bat, vindt de winnaar van 2020 aantoonbaar innovatief, duurzaam en vooruitstrevend. “De Zeeuwse havens zijn van groot belang voor de economie. De verduurzaming die de haven en de bedrijven in de haven nastreven, kan een boost krijgen met deze innovatie. HelloContainer laat zien dat efficiency en duurzaamheid prima hand in hand gaan. Zo zet HelloContainer Zeeland op de (inter)nationale kaart van toonaangevende innovaties.”

Traas Ongediertestrijding publieksfavoriet

Naast de juryprijs kon iedereen tot en met woensdag 25 november 16:00 uur zijn stem uitbrengen voor de publieksprijs via de website van Omroep Zeeland. Traas Ongediertebestrijding kreeg, met 31%, de meeste stemmen en mag zichzelf de publieksfavoriet noemen van 2020.

Over Traas Ongediertebestrijding

Nieuwe wet- en regelgeving maken het buiten bestrijden van ratten niet gemakkelijk. Ook brengt dit veel risico’s voor kinderen en huisdieren met zich mee, met name in stedelijk gebied en in parken. Om die reden heeft Traas Ongediertebestrijding het concept rattenhotel ontwikkeld, wat inmiddels ook succesvol is toegepast in de praktijk.

Uitreiking via livestream

De uitreiking was dit jaar anders dan de anders: de jury ging op pad om zowel de winnaars als de genomineerden te bezoeken. Gedeputeerde van provincie Zeeland Jo-Annes de Bat reikte samen met een student van HZ (betrokken bij de totstandkoming van de winnaar) de juryprijs uit op locatie bij de winnaar. Monique Schoonen ging namens Omroep Zeeland op pad met de publieksprijs. Beide uitreikingen waren live te volgen via een livestream op de website. 

 

Je kunt de uitzending hier terugkijken


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Subsidie voor RIAS

Subsidie voor RIAS

Ook in 2023 steunt Campus Zeeland het Roosevelt Institute for American Studies.

Grote innovaties op een klein oppervlak: ontdek het biobased tiny house Het Eilandhuis

Grote innovaties op een klein oppervlak: ontdek het biobased tiny house Het Eilandhuis

Een interview met Nescio Midavaine van het K&I netwerk Circulair Bouwen

Wind in de Zeilen

Wind in de Zeilen

Voortgangsrapportage Wind in de Zeilen van december 2022.

K&I netwerk Fieldlab Zephyros: waar ontwikkelingen voor de wind gaan

K&I netwerk Fieldlab Zephyros: waar ontwikkelingen voor de wind gaan

Een interview met Ferry Visser en Gerben Huiszoon over het AIRTuB project

Bekijk het archief