Eerst lichting Hybride Techniekopleiders ontvangt diploma

Na een opleidingstraject van een schooljaar neemt de eerste groep van 15 hybride Techniekopleiders op 25 juni hun diploma in ontvangst bij Scalda in Vlissingen. Deze opleiders zijn geschoold in het innovatieve traject Hybride Techniekopleiders. Hiermee willen Scalda en de participerende Zeeuwse Vmbo’s de verbinding tussen theorie en praktijk versterken in het technisch beroepsonderwijs. Voor dit traject is samenwerking gezocht met het bedrijfsleven om de enthousiaste praktijkmensen te vinden die door dit traject de leerlingen van nu opleiden tot de toekomstige vakmensen. Tevens wordt met dit initiatief, invulling gegeven aan het tekort aan techniekopleiders van vmbo/mbo in de regio. Het traject startte op 9 oktober 2018 en de eerste lichting wordt nu gediplomeerd. In september 2019 zal wederom een nieuwe klas starten.

Hybride Techniekopleiders

Op basis van de adviezen vanuit het Techniekpact Zeeland, is in Zeeland het project Hybride Techniekopleiders vormgegeven. Met Hybride Techniekopleiders worden mensen bedoeld die werkzaam zijn in zowel het bedrijfsleven als in het onderwijs. Het uiteindelijke doel van het project is te zorgen voor voldoende opleiders voor het technisch beroepsonderwijs in Zeeland én meer praktijkervaring binnen het onderwijs brengen.

Samenwerking

Het scholingstraject Hybride techniekopleiders is één van de activiteiten uit het Actieprogramma Techniekpact Zeeland van de Provincie Zeeland, dat als doel heeft om kiezen, leren en werken in wetenschap en techniek te stimuleren. Het project Hybride Techniekopleiders is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de technische O&O fondsen (OTIB (RBPI ZN)/A+O Metalektro/OOM), ZAOS, Provincie Zeeland, Huis van de Techniek Zeeland, Scalda, de participerende Zeeuwse Vmbo’s en opleider Fontys.

Het oriëntatie-/scholingstraject

Het eerste traject heeft plaats gevonden in het schooljaar 2018/2019. Op basis van intakegesprekken is een persoonlijke route uitgestippeld die gedeeltelijk gezamenlijk met andere deelnemers plaatsvindt en gedeeltelijk individueel maatwerk is. Er zijn 14 stagemomenten gepland in het (v)mbo en 19 theoriebijeenkomsten. Het traject wordt op 25 juni 2019 afgesloten met een Pedagogisch Didactisch Diploma.

Meer informatie over het project Hybride Techniekopleiders


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Hoe krijg je jongeren zover dat ze begrijpen dat het belangrijk is om (kust)landschappen klimaatbestendig in te richten. Bijvoorbeeld door e

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Ruim 250 bezoekers maken kennis met het Delta Climate Center (DCC) in Vlissingen.

Subsidie voor innovatieve projecten

Subsidie voor innovatieve projecten

10 haalbaarheidsonderzoeken en demonstratieprojecten krijgen subsidie van de regeling Zeeland in Stroomversnelling.

Waterkerende landschappen

Waterkerende landschappen

"Klimaatadaptieve Waterkerende Landschappen” levert ideeën op voor een leefbare Oosterschelde en haar gemeenschappen.

Bekijk het archief