Randstad topman Jacques van den Broek komt naar Zeeland voor uitreiking Zeeuwse PioniersPrijs

Om meer aandacht te geven aan bijzondere Zeeuwse organisaties en initiatieven die Zeeland in positieve zin op de kaart zetten, wordt op zaterdag 24 november voor de zesde keer de Zeeuwse PioniersPrijs uitgereikt. Dit jaar komt de allerhoogste baas van Randstad Holding terug naar zijn geboortegrond om de prijs aan de winnaar uit te reiken: een kunstwerk van Henk Vierveijzer, maar liefst €5.000,- prijzengeld en vooral ook veel media-aandacht. Dit vindt plaats in Middelburg, tijdens het jaarlijkse Zeeuwse event van stichting De Zeeuwse Connectie.

Het doel is om Zeeland te promoten en tegelijkertijd uitgevlogen Zeeuwen weer eens een dagje laten terugkeren naar hun Zeeuwse roots, om ze samen te brengen met andere actieve en betrokken Zeeuwen. Een bijzondere mix van ondernemers, studenten, ambtenaren, kunstenaars, import-Zeeuwen, boomerang-Zeeuwen en meer.

Tijdens het event zal Jacques van den Broek niet alleen vertellen over zijn Zeeuwse achtergrond, maar ook zijn beeld geven over de Zeeuwse arbeidsmarkt. Met de aanwezigen wordt ook gediscussieerd over hoe we de regio nog aantrekkelijker kunnen maken voor die werknemers die Zeeland zo hard nodig heeft.

“Het is heel bijzonder dat het ook dit jaar weer is gelukt om een internationale CEO met Zeeuwse wortels aanwezig te laten zijn. Je merkt dat dit de kracht is van ons netwerk: mensen op allerlei posities aanspreken op hun warme band met Zeeland en zo zaken geregeld krijgen. Voor Zeeland en het initiatief werken mensen dan graag belangeloos mee, zoals ook de heer Van den Broek. Ondanks de drukke agenda’s. Dat opent deuren die anders gesloten blijven en daar kan naar onze mening heel Zeeland profijt van hebben.”

“We zijn in Zeeland soms wat te bescheiden over de unieke mooie dingen die we hier hebben. De Zeeuwse PioniersPrijs schreeuwt het wat meer van de daken, onder de duizenden volgers van De Zeeuwse Connectie, maar ook in lokale en landelijke media. Dat is goed voor Zeeland. Eerdere winnaars Walhout Civil, VitroPlus, OOS International, Zilte Academie en Appelaere hebben veel profijt gehad van deze exposure. En natuurlijk is ook de €5.000,- prijzengeld, beschikbaar gesteld door sponsoren Rijkse en de Zeeuwse Rabobanken, erg welkom!”, aldus Frederik Sinke en Jim Goedhart van De Zeeuwse Connectie.

Iedereen kan tot 11 november kandidaten aanmelden voor de Zeeuwse PioniersPrijs, simpel via www.zeeuwsepioniersprijs.nl. De vijf genomineerden of finalisten worden woensdag 14 november door de jury bekendgemaakt in de uitzending bij Omroep Zeeland en vanaf dat moment kan ook het publiek zijn of haar stem uitbrengen. De prijs wordt 24 november uitgereikt tijdens een feestelijk event voor actieve en betrokken Zeeuwen van binnen en buiten Zeeland, in het Abdijcomplex in Middelburg.

Stichting De Zeeuwse Connectie is een netwerk van ruim tienduizend Zeeuwen, binnen en buiten Zeeland, dat Zeeuwen met elkaar verbindt en activeert. Naast het organiseren van events in de Randstad, zijn zij actief op social media. Eens per jaar organiseert De Zeeuwse Connectie ook een evenement in Zeeland, om uitgevlogen Zeeuwen weer eens terug te halen naar onze provincie en om ze in contact te brengen met andere actieve en betrokken Zeeuwen, boomerang-Zeeuwen, import-Zeeuwen en alle anderen die Zeeland een warm hart toedragen. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook de Zeeuwse PioniersPrijs uitgereikt.


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Hoe krijg je jongeren zover dat ze begrijpen dat het belangrijk is om (kust)landschappen klimaatbestendig in te richten. Bijvoorbeeld door e

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Ruim 250 bezoekers maken kennis met het Delta Climate Center (DCC) in Vlissingen.

Subsidie voor innovatieve projecten

Subsidie voor innovatieve projecten

10 haalbaarheidsonderzoeken en demonstratieprojecten krijgen subsidie van de regeling Zeeland in Stroomversnelling.

Waterkerende landschappen

Waterkerende landschappen

"Klimaatadaptieve Waterkerende Landschappen” levert ideeën op voor een leefbare Oosterschelde en haar gemeenschappen.

Bekijk het archief