Kindervariant RES

Er is een Zeeuwse ‘KinderRES’: de vertaling van de 133 pagina’s tellende Regionale Energiestrategie (RES) naar 1 poster. Gemaakt in samenwerking met Zeeuwse kinderen. “Net als in de Donald Duck, met leuke weetjes”, vertelt Davy (9 jaar). De KinderRES legt op een eenvoudige wijze uit wat de plannen zijn om in Zeeland CO2 te verminderen én om in 2050 klimaatneutraal te zijn. De 3 grote ‘knoppen’ waar we in Zeeland aan draaien zijn de Gebouwde omgeving, Mobiliteit én Elektriciteit.

Tussen 22 september en 8 oktober krijgen 13 Zeeuwse basisscholen gastlessen over de energietransitie in Zeeland. Dit gebeurt in samenwerking met de Zeeuwse NME centra. De leerlingen mogen zelf ook ideeën aandragen. Het beste idee wint een prijs, die wordt uitgereikt 9 oktober. 


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Uitreiking  Emergo online

Uitreiking Emergo online

Online uitreiking Zeeuwse Innovatieprijs Emergo live te volgen op 26 november.

Subsidie voor Zeeland Connect

Subsidie voor Zeeland Connect

Campus Zeeland ondersteunt Zeeland Connect voor de verdere ontwikkeling van het netwerk en uitvoering van de logistieke visie.

Subsidie voor Circulair Bouwen

Subsidie voor Circulair Bouwen

Campus Zeeland steunt kennis- en innovatienetwerk Circulair Bouwen om binnen de bouwsector ervaringen en kennis te delen.

Vlaams-Nederlands onderzoek op Top

Vlaams-Nederlands onderzoek op Top

Het gezamenlijk onderzoeksprogramma van Universiteit Gent en Campus Zeeland stond op de agenda van de Top Vlaanderen-Nederland.

Bekijk het archief