Lector Excellence and Innovation in Education

inauguratie lector Patrick van Schaik

HZ University of Applied Sciences heeft een nieuwe lector. Patrick van Schaik is donderdag geïnaugureerd als lector Excellence and Innovation in Education. Met zijn lectoraat wil hij zich door middel van onderzoek en projecten sterk maken voor het behoud van excellent onderwijs in Zeeland.

De plechtigheid rondom de in Goes geboren en getogen Patrick van Schaik was de eerste inauguratie sinds de coronacrisis. Van Schaik werd in het Atrium van de HZ in Vlissingen officieel benoemd tot lector Excellence and Innovation in Education. Het is een doorontwikkeling van een al bestaan onderwijslectoraat. Voorzitter van het College van Bestuur van de HZ John Dane gaf aan blij te zijn dat Patrick de handschoen heeft opgepakt. “We hebben ons in 2019 als HZ verbonden aan de zeventien Sustainable Development Goals. SDG 4 gaat over kwaliteitsonderwijs. Daarom ben ik zo blij met het lectoraat. Door samen te werken met anderen werkt Patrick aan de kwaliteit van alle onderdelen van het onderwijs in Zeeland.”

Gezamenlijke verantwoordelijkheid

In zijn rede benadrukte Van Schaik het belang van samenwerking met leerlingen en studenten, binnen en tussen de scholen en onderwijsinstellingen en met de regio. Alleen dan behoud je volgens hem ‘een duurzame, innovatieve leeromgeving’. “Wij willen daarin onze verantwoordelijkheid nemen. Onze onderzoeken en projecten hebben altijd iets van verbinding in zich. Wij vinden dat onze kinderen en jongvolwassenen recht hebben op excellent onderwijs, onderwijs waarmee we het verschil voor hen maken. Dit vraagt van ons een gezamenlijke verantwoordelijkheid om dit duurzaam mogelijk te blijven maken. Daarom moeten we als partners openstaan voor elkaars perspectieven, kennis en expertise, leren elkaars taal te spreken en in vertrouwen werken aan gezamenlijke doelen.”

 


inauguratie lector Patrick van Schaik

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

De nieuwe onderwijsagenda LLO van het ministerie van OCW is verschenen. Een filmpje vat de agenda kort samen.

Nieuwe subsidieregeling Kennis- en Innovatienetwerken in 2024

Nieuwe subsidieregeling Kennis- en Innovatienetwerken in 2024

Vanaf 1 januari tot en met 15 maart 2024 kunnen de kennis- en innovatienetwerken weer subsidie aanvragen.

350 studenten zoeken oplossingen voor vraagstukken uit Zeeuws werkveld

350 studenten zoeken oplossingen voor vraagstukken uit Zeeuws werkveld

Studenten doen mee aan de derde editie van de We Explore Together Week (WET Week) in de HZ-locatie in Middelburg

Aanvraag  LLO Katalysator

Aanvraag LLO Katalysator

De onderwijspartners van Groenpact (waaronder Scalda) hebben een aanvraag ingediend voor het Groenfonds programma LLO Katalysator.

Bekijk het archief