Platform Les geven in Zeeland gelanceerd

les geven in Zeeland

Op vrijdag 14 februari vindt in Goes de lancering plaats van het nieuwe platform lesgeveninZeeland.nl. Een pabostudent, zij-instromer en ervaren docent zullen de website in de lucht brengen, in het bijzijn van bestuurders van de Zeeuwse onderwijsorganisaties en de Zeeuws onderwijsambassadeur Gorik Hageman. De website geeft voorlichting over de diverse mogelijkheden die er zijn om aan de slag te gaan als leerkracht of docent in het Zeeuwse onderwijs.

Lesgeveninzeeland.nl heeft een wervende insteek. Met als doel om nieuwe studenten, zij-instromers en ervaren leerkrachten en docenten te werven. En zo de verwachte tekorten te pareren.

Op de site worden vacatures gepubliceerd van Zeeuwse scholen uit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en hbo. Hiervoor is de samenwerking gezocht met de Zeeuwsevacaturebank.nl. Ook wordt veel aandacht besteed aan de inhoud van het werk, inspirerende verhalen van leerkrachten en docenten en mogelijkheden om eens te snuffelen aan het betekenisvolle vak.

De website is onderdeel van het programma Regionale Aanpak Lerarentekort (RAL). Andere deelprojecten zijn Positionering en profilering, Innovatie, HRM en Arbeidsmarkt.Lesgeveninzeeland.nl zoekt actief de verbinding met Provincie Zeeland en het platform Zeeland Land in Zee, om wonen, werken en leven in Zeeland te promoten.

Gezamenlijke aanvraag subsidie 2020 - 2022: Regionale Aanpak Personeelstekorten

De huidige subsidie loopt tot augustus 2020. Tijdens de bijeenkomst op 14 februari wordt tevens een gezamenlijke aanvraag ingediend voor de subsidie Regionale Aanpak Personeelstekorten (RAP). Deze is aan te vragen voor de periode van schooljaren 2020 - 2022.

 

meer informatie over lesgeven in Zeeland: Gorik Hageman, Zeeuwse Onderwijsambassadeur, Gorik@lesgeveninzeeland.nl 


les geven in Zeeland

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Hoe krijg je jongeren zover dat ze begrijpen dat het belangrijk is om (kust)landschappen klimaatbestendig in te richten. Bijvoorbeeld door e

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Ruim 250 bezoekers maken kennis met het Delta Climate Center (DCC) in Vlissingen.

Subsidie voor innovatieve projecten

Subsidie voor innovatieve projecten

10 haalbaarheidsonderzoeken en demonstratieprojecten krijgen subsidie van de regeling Zeeland in Stroomversnelling.

Waterkerende landschappen

Waterkerende landschappen

"Klimaatadaptieve Waterkerende Landschappen” levert ideeën op voor een leefbare Oosterschelde en haar gemeenschappen.

Bekijk het archief