ZeeuwseVacaturebank.nl start onderzoek naar Zeeuwse stageplaatsen

De Zeeuwse Vacaturebank start een onderzoek naar Zeeuwse stageplaatsen met als doel  te ontdekken hoe  het aantal beschikbare stageplaatsen in Zeeland vergroot kan worden.


De jeugd heeft de toekomst. Stageplaatsen zijn van groot belang voor het aantrekken en vasthouden van starters op de Zeeuwse arbeidsmarkt. Hoe kunnen we het aantal Zeeuwse stageplaatsen vergroten? En hoe kunnen we het aanbieden van stageplaatsen voor werkgevers eenvoudiger en aantrekkelijker maken? Dat is wat ZeeuwseVacaturebank.nl met een speciale Zeeuwse Stage-Enquête onder Zeeuwse werkgevers en HRM-ers te weten wil komen.


‘Wij zien dat in verhouding jongeren het meest geraakt worden door de huidige corona-situatie. Jongeren hebben bovengemiddeld vaak een tijdelijk contract en werken bijvoorbeeld vaker in de horeca. Maar dat is nu. Op langere termijn is de Zeeuwse arbeidsmarkt te krap om alle banen in te vullen, daarom zijn -naast werknemers van buiten Zeeland- deze jongeren essentieel. De jongeren die nu een stageplek zoeken kunnen we straks gewoon niet missen,’ zegt Jim Goedhart van ZeeuwseVacaturebank.nl.
‘Stageplaatsen zijn van groot belang om jongeren een vliegende start te bieden. Het is hun eerste kennismaking met een werkgever en daarmee een belangrijke basis. Maar als Zeeuwse jongeren geen goede stageplaats kunnen vinden brengt dat de instroom in gevaar. Als er dan wordt gekozen voor een stageplaats buiten Zeeland, wordt de kans dat zo’n jongere weer terugkomt om in Zeeland te werken steeds kleiner. Natuurlijk kost het werkgevers tijd en moeite om een stagiair te begeleiden, maar het is een investering in de toekomst van hun eigen bedrijf en branche, niet alleen een investering in die jongens of meiden. Werkgevers die actief stageplaatsen aanbieden komen makkelijker aan personeel en besparen dus op hun wervingskosten. En vaak is er volop toegevoegde waarde: jongeren kijken als buitenstaander fris tegen de zaken aan, hebben actuele theoretische kennis en zijn niet duur. Daarnaast vinden wij het simpelweg ook een kwestie van je verantwoordelijkheid nemen. Maar we snappen best dat het soms lastig is of even niet uitkomt, daarom willen we door deze enquête leren wat er beter kan. Samen met Zeeuwse onderwijsinstellingen, ondernemers en overheden kunnen we dan werken aan oplossingen. We roepen dus alle Zeeuwse werkgevers en HRM-ers op om deze korte online enquête in te vullen én om op ZeeuwseVacaturebank.nl kenbaar te maken dat men stageplaatsen heeft.’

Deelnemen loont. Naast waardevolle inzichten, maakt men door het invullen van de vragenlijst kans op gratis Premium vacature-upgrades, social media-campagnes en Bol.com waardebonnen. De vragen zijn online te vinden via www.ZeeuwseVacaturebank.nl/onderzoek

ZeeuwseVacaturebank.nl is een van de initiatieven van netwerk De Zeeuwse Connectie. De Zeeuwse Vacaturebank ging twee jaar geleden van start en is een groot succes. Al bijna 1.300 Zeeuwse werkgevers doen inmiddels mee en plaatsen hun vacatures, opdrachten en stageplaatsen. De site wordt zeer goed bezocht door werkzoekenden van binnen en buiten Zeeland. Dat is goed voor de arbeidsmobiliteit in Zeeland zelf, maar zorgt ook aantoonbaar voor een toename in het aantal mensen dat naar Zeeland trekt om er te wonen en werken.


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Huis van de Techniek stopt

Huis van de Techniek stopt

Sterk Techniek Onderwijs Zeeland neemt taken over.

Röntgen voor onderhoud windmolens?

Röntgen voor onderhoud windmolens?

Ingebouwd in drones zou röntgentechnologie een oplossing kunnen bieden voor het inspecteren van windturbinebladen.

New Waves in 3 minuten

New Waves in 3 minuten

Vanuit het Nationaal Groeifonds is in Zeeland "New Waves" opgestart. Het project wordt hier in drie minuten uitgelegd.

Techniek Experience

Techniek Experience

Rum 900 middelbare scholieren maken kennis met techniek in het Industrieel Museum in Sas van Gent.

Bekijk het archief