Seaweed Harvest Holland wint de Zeeuwse PioniersPrijs 2018!

Tijdens het Jaarevent van De Zeeuwse Connectie is bekendgemaakt dat Seaweed Harvest Holland uit Kerkwerve dit jaar de Zeeuwse PioniersPrijs heeft gewonnen. De meeste Publieksstemmen waren voor Coöperatie Zeeuwind.

Pionieren is vallen en opstaan, Luctor et Emergo. In slechts een paar jaar tijd een high-tech bedrijf opzetten op het gebied van het verbouwen en verhandelen van zeewier en dan ook direct Europees marktleider worden gaat niet vanzelf. Maar het is Seaweed Harvest Holland uit Kerkwerve gelukt. En sinds het afgelopen jaar wordt er ook hard gewerkt aan samenwerkingen en andere toepassingen. Bijvoorbeeld met het Erasmus Medisch Centrum vanwege het toepassen van zeewier als belangrijke grondstof voor Alzheimermedicijnen. En men is zelfs actief met de opzet van een zeewierboerderij in Saudi-Arabië. Zeewier is de voedingsstof en grondstof van de toekomst. Seaweed loopt op dit gebied voorop, gewoon vanuit Zeeland. Want Zeeland heeft op dit gebied unieke kansen.

“John van Leeuwen en Julia Wald en het enthousiaste team van Seaweed zijn mooie voorbeelden van Zeeuwse pioniersgeest en ondernemerschap. De jury had ze al eerder in het vizier, maar het unieke is dat ze maar blijven doorgroeien en blijven ontwikkelen. En ze werken daarbij samen met diverse partijen. Ze zijn daarom terecht de winnaar van de Zeeuwse PioniersPrijs 2018. Wat ze doen past ook erg goed bij de Zeeuwse ambitie om een leidende rol te vervullen als bio-based provincie. Ze hebben lef getoond, zetten Zeeland positief op de kaart en zijn een voorbeeld en inspiratie voor anderen.”

John van Leeuwen en Julia Wald kregen als prijs niet alleen een oorkonde en een kunstwerk van Henk Vierveijzer, maar ook€5.000,- prijzengeld, beschikbaar gesteld door sponsoren Rabobank en Rijkse Accountants. Daarnaast blijkt vooral ook de media aandacht elk jaar weer zeer waardevol voor de genomineerden en winnaars. De prijs werd zaterdag uitgereikt door niemand minder dan Randstad topman Jacques van den Broek. Deze in het Zeeuwse Goes geboren CEO kwam speciaal naar de Abdij in Middelburg voor het bijwonen van deze zesde editie van de prijsuitreiking. Hij vertelde de ruim 250 aanwezige Zeeuwen van binnen en buiten Zeeland op inspirerende wijze over zijn Zeeuwse roots en zijn visie op de Zeeuwse arbeidsmarkt. 

PublieksWinaar
De meeste publieksstemmen waren voor duurzaamheidscoöperatie Zeeuwind, dater samen met de maar liefst 2.500 leden voor zorgen dat Zeeland verduurzaamt en zo bijdraagt aan een leefbare omgeving, door het ontwikkelen van wind- en zonneparken, zoeken naar nieuwe energievormen en slimme samenwerkingsverbanden en deel te nemen aan het publieke debat. 


Kingfish Zeeland, uit Kats, KlusMetPlus, uit Oostdijk en Set Vexy Productions uit ‘s-Heer Arendskerke waren de andere genomineerden. De jury gaf aan dat het ook dit jaar weer bijzonder lastig was om te kiezen uit zoveel mooie Zeeuwse initiatieven en bedrijven. “Dat bewijst hoeveel moois we in Zeeland hebben om trots op te zijn. We moeten dat alleen wat meer uitdragen, misschien zelfs van de daken schreeuwen. Daarvoor heeft De Zeeuwse Connectie deze prijs in het leven geroepen.”

Eerdere winnaars waren Walhout Civil, VitroPlus/ViVi, OOS International, Zilte Academie, Kustmarathon Zeeland, Snappic en Appelaere. 

Lees meer over Seaweed Harvest op seaweedharvestholland.nl

Lees meer over de Zeeuwse Connectie op www.zeeuwseconnectie.nl

 


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Hoe krijg je jongeren zover dat ze begrijpen dat het belangrijk is om (kust)landschappen klimaatbestendig in te richten. Bijvoorbeeld door e

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Ruim 250 bezoekers maken kennis met het Delta Climate Center (DCC) in Vlissingen.

Subsidie voor innovatieve projecten

Subsidie voor innovatieve projecten

10 haalbaarheidsonderzoeken en demonstratieprojecten krijgen subsidie van de regeling Zeeland in Stroomversnelling.

Waterkerende landschappen

Waterkerende landschappen

"Klimaatadaptieve Waterkerende Landschappen” levert ideeën op voor een leefbare Oosterschelde en haar gemeenschappen.

Bekijk het archief