Subsidies voor K&I-netwerk Circulair Bouwen

De bouwsector is een zeer grondstof-intensieve sector. Overschakeling naar circulair werken vergt tijd en aanpassing. Door oplossingsgericht en innovatief aan de slag te gaan met voorbeelden op Zeeuws niveau, kan op een laagdrempelige manier ervaring worden opgedaan door bouwbedrijven, architecten, overheden en andere betrokkenen. Dit is het doel van het in 2019 opgerichte Circulair Bouwen: één van tien Kennis & Innovatienetwerken (K&I-netwerk) in Zeeland.

In 2021-2022 wil het netwerk verder versterken en uitbreiden met meer bedrijven en gemeenten. Dit gebeurt door middel van het inrichten van een netwerkstructuur, die doorlopend ingezet kan worden als verbinder tussen bedrijven en kennisinstellingen in de Zeeuwse bouwsector als kennisbank en projectinitiator.

Campus Zeeland/Provincie Zeeland stelt hiervoor een subsidie van € 50.000 beschikbaar aan het K&I-netwerk.

Lerend netwerk Biobouwers

Tegelijkertijd heeft de Provincie Zeeland  € 10.000 subsidie toegekend aan HZ University of Applied Sciences voor deelname aan het Interreg project ‘Lerend netwerk Biobouwers’.

Samen met Vlaanderen en het bedrijfsleven zal voor de bouw een innovatieve praktijkgerichte onderwijsmethode worden ontwikkeld. In de onderwijsmodules staan circulaire biobased materialen, ecologisch systeemdenken en de 21e-eeuwse digitale en sociale vaardigheden centraal. Studenten en werkende professionals volgen de onderwijsmodules tegelijkertijd.

Hierdoor vindt snel en gemakkelijk kennisuitwisseling plaats over innovaties en systeemdenken tussen onderwijs en praktijk. De resultaten worden o.a. gedeeld met het K&I netwerk Circulair Bouwen

 

 


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Hoe krijg je jongeren zover dat ze begrijpen dat het belangrijk is om (kust)landschappen klimaatbestendig in te richten. Bijvoorbeeld door e

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Ruim 250 bezoekers maken kennis met het Delta Climate Center (DCC) in Vlissingen.

Subsidie voor innovatieve projecten

Subsidie voor innovatieve projecten

10 haalbaarheidsonderzoeken en demonstratieprojecten krijgen subsidie van de regeling Zeeland in Stroomversnelling.

Waterkerende landschappen

Waterkerende landschappen

"Klimaatadaptieve Waterkerende Landschappen” levert ideeën op voor een leefbare Oosterschelde en haar gemeenschappen.

Bekijk het archief