UCR voegt Engineering toe aan curriculum

UCR studenten

Vanaf september 2020 voegt University College Roosevelt een serie vakken in Engineering toe aan het curriculum. De uitbreiding van het curriculum is een belangrijk onderdeel van de pijler Bèta Campus Zeeland Naast de bestaande vakken in de sociale, geestes –en natuurwetenschappen zullen studenten kunnen kiezen voor vakken uit Mechanical Engineering, Biochemical Engineering, Electrical Engineering en Data Science. Om de integratie soepel te laten verlopen start UCR al in september 2019 met een kleine groep pioniers.

Waarom Engineering aan UCR?

De grote vraagstukken waar de huidige samenleving mee te maken heeft, zijn vaak van globale en complexe aard. Daar uit ontstaat een vraag naar engineers die high-tech oplossingen kunnen bedenken. Echter moeten zij ook rekening houden met vraagstukken over de impact op het milieu, de ethische verantwoording en de sociale acceptatie van bedachte oplossingen kunnen behandelen. Door engineering vakken te combineren met andere UCR vakken zullen studenten hier grondig op worden voorbereid. UCR Engineering zal zich, vanwege onze unieke locatie, vooral richten op water, energie en voedselproductie.

Campus Zeeland

Het initiatief voor Engineering is onderdeel van de Bèta Campus. Het is gestart in samenwerking met diverse onderzoeksinstellingen en bedrijven uit de regio. Het resultaat is een curriculum dat het opdoen van theoretische kennis combineert met het trainen van technische vaardigheden. Ieder semester zullen studenten naast vakken in engineering en andere academische vakgebieden deelnemen aan een project. In deze projecten worden zij uitgedaagd een sociaal relevant probleem aan te pakken en een product of service te ontwikkelen op basis van kennis vergaard in hun theoretische vakken.

Provincie Zeeland stelt 12 miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling van de nieuwe tracks: 8 miljoen is afkomstig uit de Regio Deal Zeeland. De Regio Deal is een overeenkomst tussen Provincie en het Rijk met als doel een aantrekkelijk woon- en werkklimaat in Zeeland. Ook de gemeente Middelburg en andere partijen uit de regio leveren een bijdrage.

 

Lees ook het artikel van de PZC


UCR studenten

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

The Food Challenge Bustour

The Food Challenge Bustour

HZ, Dockwize en Impuls Zeeland organiseren The Food Challenge Bustour: Een 12-uurs bootcamp voor ondernemers van de toekomst.

Havo-e: Onderweg naar een carrière in het onderwijs

Havo-e: Onderweg naar een carrière in het onderwijs

Bij Nehalennia draait de pilot Havo-educatie. Deze pilot is gericht op het enthousiasmeren van jongeren om richting het educatieve werkveld

HZ-studenten opnieuw heel tevreden

HZ-studenten opnieuw heel tevreden

In de Nationale Studenten Enquête geven de studenten HZ University of Applied Sciences op alle thema's een score die hoger ligt dan het land

OCW brengt bezoek aan Scalda

OCW brengt bezoek aan Scalda

Het bezoek van OCW begon 13 mei op het Pieter Zeeman Lyceum. Daar zijn de vertegenwoordigers in gesprek gegaan met docenten, coaches en best

Bekijk het archief