Waterkerende landschappen

Op woensdag 20 maart organiseerde de Kennis Community Oosterschelde een bestuurlijke oogstsessie over het project Klimaatadaptieve Waterkerende Landschappen. Dit project onderzoekt hoe het gebied kan omgaan met de effecten van klimaatverandering en zeespiegelstijging. De Gebiedscoalities Zierikzee-Bruinisse en De Banjaard presenteerden hun resultaten van de afgelopen twee jaar.  En ze zagen volop kansen voor het vervolg.


Het project Klimaatadaptieve Waterkerende Landschappen (2022-2023) is mogelijk gemaakt dankzij medewerking en financiële bijdragen van de gemeente Schouwen-Duiveland, Rijkswaterstaat Zee & Delta, Provincie Zeeland, waterschap Scheldestromen, Wereld Natuurfonds Nederland en de Zuidwestelijke Delta. Ook maakt het project onderdeel uit van het Icoonproject Innovatieve Waterkerende Landschappen van het Vlaams-Nederlandse samenwerkingsplatform Deltavraagstukken.

De projecten “Waterkerend Kustlandschap De Banjaard” en “Joint Fact Finding Zierikzee-Bruinisse” kregen ondersteuning van de Zuidwestelijke Delta als twee van de vijf lokale initiatieven die in 2023 werden geselecteerd. Het zijn concrete voorbeelden van de uitwerking van de handelingsperspectieven “Dynamische dijkzones”, “Vitaal polder- en krekenlandschap” en “Rijke platen, slikken en schorren” uit de Gebiedsagenda Zuidwestelijke Delta 2050.


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Innovatiehub voor Techniek en Veiligheid

Innovatiehub voor Techniek en Veiligheid

Innovatiehub voor Techniek en Veiligheid zet volgende stap in Terneuzen.

Subsidieregeling K&I 2025-2027

Subsidieregeling K&I 2025-2027

Vanaf 1 januari 2025 kunnen Kennis- en Innovatienetwerken subsidie aanvragen.

Subsidie voor RIAS

Subsidie voor RIAS

RIAS ontvangt ook in 2025 subsidie van Campus Zeeland.

Subsidie voor  Digitaal Verder

Subsidie voor Digitaal Verder

Subsidie voor projectplan Digitaal Verder 2024-2027.

Bekijk het archief