Week van de arbeidsmarkt

Impressie van het Jobfestival 2019

Er zijn volop banen in Zeeland. Tijdens de Week van de Zeeuwse arbeidsmarkt kon iedereen kennismaken met deze banen en bedrijven. Ook gaan HR-professionals hun krachten bundelen in het opvullen van vacatures.
Zeeland Business, Provincie Zeeland, ZeeuwseVacaturebank.nl en Festive Events sloegen de handen ineen tijdens de Week van de Zeeuwse arbeidsmarkt. Het verbinden van overheid, educatie, bedrijfsleven, jongeren en werkzoekenden stond centraal tijdens evenementen rondom werken in Zeeland.

Aanvalsteam Arbeidsmarkt
Zeeland heeft een krappe arbeidsmarkt. Voor de periode tot 2022 is uitgerekend dat in Zeeland zo'n 6.000 vacatures zijn waarvoor, als we geen actie ondernemen, geen werknemers zijn. Daarom zetten onderwijs, overheden en bedrijfsleven in Zeeland alles op alles om vacatures vervuld te krijgen, door Zeeuwen én mensen buiten Zeeland te steunen én te verleiden om deze vacatures te vervullen. Naast het aantrekken van personeel, is het ook van belang dat we alle potentiële Zeeuwse werknemers aan een baan proberen te helpen, zoals deeltijdwerkers, statushouders en mensen met een uitkering. Ook daar spant het Aanvalsteam arbeidsmarkt zich voor in. In de nieuwsbrief Werken aan de arbeidsmarkt op https://voor.zeeland.nl/arbeidsmarkt vindt u meer informatie over de acties van het team.

HR event Zeeland
Het opvullen van de tekorten is voor individuele werkgevers lastig. Daarom bundelen Zeeuwse werkgevers nu de krachten om de uitdaging op de Zeeuwse arbeidsmarkt aan te gaan. Op donderdag 13 juni kwamen tijdens het interactieve event HR-professionals bij elkaar om van elkaar te leren, trends en ervaringen te delen, na te denken over nieuwe manieren van werving en gezamenlijke initiatieven verder te versterken en op te zetten. Er waren verschillende inspiratiesessies en workshops voor HR-professionals, directie- en bestuursleden.

WrX bedrijventoer
Op vrijdag 14 juni openden diverse bedrijven hun deuren om geïnteresseerden kennis te laten maken met de werkzaamheden binnen hun bedrijf. Geïnteresseerden konden een kijkje nemen bij een of meerdere van de aangesloten bedrijven. 

WrX Job festival (foto)
Afsluiter was het Jobfestival voor iedereen, van studenten tot werkzoekenden op zoek  naar een leuke baan of nieuwsgierig naar de openstaande vacatures in Zeeland. Het festival was met name ook bedoeld voor schoolverlaters ('class of 2019') die dit jaar eindexamen gedaan hebben en benieuwd waren naar de mogelijkheden voor een zomerbaan of werken in Zeeland.


Impressie van het Jobfestival 2019

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Hoe krijg je jongeren zover dat ze begrijpen dat het belangrijk is om (kust)landschappen klimaatbestendig in te richten. Bijvoorbeeld door e

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Ruim 250 bezoekers maken kennis met het Delta Climate Center (DCC) in Vlissingen.

Subsidie voor innovatieve projecten

Subsidie voor innovatieve projecten

10 haalbaarheidsonderzoeken en demonstratieprojecten krijgen subsidie van de regeling Zeeland in Stroomversnelling.

Waterkerende landschappen

Waterkerende landschappen

"Klimaatadaptieve Waterkerende Landschappen” levert ideeën op voor een leefbare Oosterschelde en haar gemeenschappen.

Bekijk het archief