Zero emissie? Maak je eigen busines case!


Elke transport-professional krijgt te maken met de transitie van diesel naar elektrisch. Om hierover de juiste besluiten te kunnen nemen is gedegen kennis van het allergrootste belang. Daarom organiseert de Provincie Zeeland via Zeeland Connect de Zero Emission Truck Academy. Na 5 cursusdagen weet je voldoende om verantwoorde beslissingen te nemen over de verduurzaming van je wagenpark.
 
De energietransitie in de logistiek is ingrijpend en roept vele vragen op. Je weet niet waar je je vragen kunt stellen, je weet niet welke vragen je moet stellen en je weet niet welke mogelijkheden er zijn. Stedin, Zeeland Connect en de Provincie Zeeland hebben het gerenommeerde bureau HCNP opdracht gegeven om voor de Zeeuwse logistieke bedrijven een Zeeuwse variant van de Masterclass Zero Emission Truck Academy te maken.

Korting
Deze masterclass wordt met flinke korting aangeboden. De Stichting Publieke Belangen Zeeland en de provincie subsidiëren beiden € 1.000 euro voor ieder bedrijf dat zich aanmeldt voor de cursus. Je betaalt dan geen € 4.500 maar € 2.500 euro. Er zijn dit jaar drie series van 5 masterclasses voorzien. De eerste start op 7 september in Vlissingen en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Inhoud
De Zero Emission Truck Academy bestaat uit 5 volle dagen kennisoverdracht, met daar tussenin tijd voor jou en/of een collega om te werken aan een transitieplan voor je bedrijf. Specialisten op elk aandachtsgebied zullen onderdelen van de masterclasses verzorgen. Naast de inhoudelijke specialisten van HCNP worden ook specialisten van Stedin, Zeeland Connect, Veiligheidsregio, voorlopers in de markt of de regionale overheden betrokken bij de masterclass.

Alle aspecten komen aan bod: zero-emissie voertuigen (elektrisch en waterstof); kW en kWh; laadinfra met benodigde netwerkaansluiting (KVA’s); energie (opwekking, opslag en management); ritplanning; kosten en opbrengsten (TCO vergeleken met dieselvoertuigen), omgevingsmanagement en subsidies. Daarnaast heb je tijdens deze cursus ook contacten gelegd met o.a. Stedin en Zeeland Connect zodat je hier na afloop ook terecht kunt voor vragen.


Persoonlijke business case
Na afloop van de 5 sessies heb je voldoende kennis en inzicht om verantwoorde beslissingen te nemen over de verduurzaming van het eigen wagenpark in de komende jaren (tot 2030). Deze besluiten neem je mede op basis van de persoonlijke business case die je tijdens de masterclass maakt, toegespitst op jouw bedrijf.

Aanmelden kan via deze link
Heb je nog vragen, mail dan naar info@zeeland-connect.nl. 


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Hoe krijg je jongeren zover dat ze begrijpen dat het belangrijk is om (kust)landschappen klimaatbestendig in te richten. Bijvoorbeeld door e

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Ruim 250 bezoekers maken kennis met het Delta Climate Center (DCC) in Vlissingen.

Subsidie voor innovatieve projecten

Subsidie voor innovatieve projecten

10 haalbaarheidsonderzoeken en demonstratieprojecten krijgen subsidie van de regeling Zeeland in Stroomversnelling.

Waterkerende landschappen

Waterkerende landschappen

"Klimaatadaptieve Waterkerende Landschappen” levert ideeën op voor een leefbare Oosterschelde en haar gemeenschappen.

Bekijk het archief