‘Inclusion Program’ University College Roosevelt

University College Roosevelt (UCR) biedt vanaf september 2022 een inclusieprogramma aan voor vluchtelingen en asielzoekers in de omgeving van Middelburg. Dit ‘Inclusion program’ biedt vluchteling-studenten de mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen door gratis deel te nemen aan UCR colleges.

Vluchteling-studenten kunnen undergraduate cursussen volgen via UCR's Inclusion Program. Daarbij doen ze niet alleen theoretische kennis op, maar verwerven ze ook typisch Nederlandse studievaardigheden. Het dient als opstap naar een volledige opleiding, stage of werk. Door vluchteling-studenten de mogelijkheid te bieden cursussen te volgen bij UCR, krijgen deze nieuwkomers de kans om betrokken te raken, hun opleiding voort te zetten en te integreren in de samenleving.

Dit programma is voor asielzoekers en statushouders. Het inclusieprogramma van UCR is bedoeld voor die studenten wiens leven momenteel 'on hold' staat in vluchtelingencentra of in hun nieuwe woonomgeving. Het Inclusion Program is niet bedoeld om Engelse taaltrainingen te geven, maar om studenten met een vluchtelingenachtergrond met voldoende academische competenties en Engelse taalcompetenties in staat te stellen gelijkwaardig en volledig deel te nemen aan cursussen. Het programma is specifiek gericht op mensen met een academische achtergrond of ervaring met studeren aan een universiteit in hun thuisland, en die de Engelse taal goed beheersen. Na afronding van een cursus ontvangen de studenten van het Inclusion program een certificaat.

 


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Drie jaar KAAP

Drie jaar KAAP

De KAAP bestaat drie jaar: van lege loods naar innovatiepunt.

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Hoe krijg je jongeren zover dat ze begrijpen dat het belangrijk is om (kust)landschappen klimaatbestendig in te richten. Bijvoorbeeld door e

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Ruim 250 bezoekers maken kennis met het Delta Climate Center (DCC) in Vlissingen.

Subsidie voor innovatieve projecten

Subsidie voor innovatieve projecten

10 haalbaarheidsonderzoeken en demonstratieprojecten krijgen subsidie van de regeling Zeeland in Stroomversnelling.

Bekijk het archief