Challenges voor kleine ondernemers en start-ups

Suikerbieten

Als grote multinationals op zoek zijn naar nieuwe toepassingen of R&D afdelingen een proces willen optimaliseren, ligt de oplossing niet altijd voor de hand. Maar er zijn vaak wel kleine, innovatieve bedrijven en start-ups die uitkomst kunnen bieden. BioVoice, het nieuwe ‘biobased business booster’ programma van REWIN West-Brabant en Green Chemistry Campus, brengt deze twee werelden met elkaar in contact.Inno

Challenges

De initiatiefnemers van BioVoice zijn REWIN, Green Chemistry Campus, de provincie Noord-Brabant en Rabobank. Daarnaast hebben Dockwize, Impuls Zeeland, KVK en Centre of Expertise Biobased Economy zich als partner aangesloten voor de uitvoering van het programma. Samen willen zij dat innovatieve ondernemers en creatieve talenten in de circulaire en biobased economie meer ruimte en stem krijgen. BioVoice is daarbij niet alleen op zoek naar pasklare antwoorden, maar ook naar denkkracht, inspiratie, briljante inzichten en verbeteringen. Kortom, input die tot een oplossing kan leiden van de zeven innovatievraagstukken die voor de eerste ronde zijn verzameld bij de zogenaamde ‘challengers’: Cargill, Cosun en Rodenburg Biopolymers. Innovatievraagstukken worden steeds voor de duur van een maand online gezet. Zo is Cargill op dit moment op zoek naar nieuwe verpakkingsconcepten die het gebruik van biologisch afbreekbare voedselverpakkingen gaan boosten. Deze verpakkingen en de daarvoor gebruikte grondstoffen (inclusief lijmen en inkten) moeten voldoen aan verwachtingen ten aanzien van bijvoorbeeld voedselhoudbaarheid, voedselveiligheid en biologische afbreekbaarheid. Cosun vraagt hoe zij inhoudstoffen uit suikerbietpulp, met name pectine(fragmenten), galacturonzuur en arabinose, kunnen verwaarden in non-food markten.

Geselecteerde deelnemers aan BioVoice worden tijdens de ‘challenge weeks’ ondergedompeld in het regionale biobased ecosysteem. Ze leren daarin elkaar en de challengers beter kennen en er wordt gezocht naar de beste match. Uiteindelijk kunnen deelnemers een innovatiecontract verdienen, om samen met de challenger tot oplossingen te komen en nieuwe markten aan te boren. 

Momenteel zijn de 7 challenges van de eerste BioVoice ronde gepubliceerd op het KVK Business Challenge platform en kunnen deelnemers zich  aanmelden. De aanmeldperiode sluit op 29 april. 

Meer informatie is te vinden op www.biovoice.nl


Suikerbieten

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

omslag Voortgangsrapportage 2018

Campus Zeeland Voortgangsrapportage 2018

De voortgangsrapportage Campus Zeeland voor het derde en vierde kwartaal 2018 is gereed.

omslag Slimme kracht van Zeeland 2.0

De Slimme Kracht van Zeeland 2.0 overhandigd

Op dinsdag 16 april overhandigde de Wetenschappelijke Raad Zeeland hun bevindingen aanCvdK Han Polman.

windmolen bij stormvloedkering Oosterschelde

6 redenen waarom Zeeland dé hotspot is voor Energie

Studeren kan overal. Daarom neemt het belang toe van excellent én onderscheidend onderwijs. Zeeland investeert hierin, met de ontwikkeling v

Inauguratie lector Aquaculture

Inauguratie lector Aquaculture