CSW, Mondia Scholengroep en Scalda slaan handen ineen

Vrijdag 22 november 2019 tekenen de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW), Mondia Scholengroep en Scalda een intentieverklaring om met ingang van 1 augustus 2020 intensief te gaan samenwerken rondom de realisatie en verdere ontwikkeling van het techniekonderwijs. In Technum in Vlissingen worden leerlingen en studenten samen voorbereid op de beroepen van nu en de toekomst.

Leerlingen kunnen in Technum in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen in de techniek. Denk bijvoorbeeld aan windtechniek, zonneenergie, robotica, domotica en virtual reality. Zo worden ze geïnteresseerd voor een toekomst in deze sector. Ze ervaren daarbij dat het onderwijs in het vmbo en mbo goed op elkaar aansluit, uitdagend is en goed past bij de vraag vanuit het bedrijfsleven naar goed opgeleide
vakmensen. De scholen willen met hun gezamenlijke onderwijsprogramma inspelen op belangrijke thema’s als energietransitie en duurzaamheid.

De komende maanden wordt een en ander verder uitgewerkt in een samenwerkingsovereenkomst. De drie Walcherse gemeenten juichen de samenwerking toe. Vanaf komend schooljaar zullen onderwijs en bedrijfsleven in Technum zo een belangrijke impuls geven aan de versterking van modern sterk techniekonderwijs in de regio en daarbuiten.


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Porthosgebouw voor UCR opleiding Engineering

Porthosgebouw voor UCR opleiding Engineering

University College Roosevelt (UCR) is met de gemeente Middelburg tot overeenstemming gekomen over de aankoop van het voormalige Porthospand

Kick Off Festival Zeeland ontvangt subsidie

Kick Off Festival Zeeland ontvangt subsidie

Campus Zeeland / Provincie Zeeland stelt € 19.520 beschikbaar voor de organisatie van het Kick Off Festival Zeeland.

Zeeuwen zelf aan zet

Zeeuwen zelf aan zet

Samen aan de slag Voor een beter en sterker Zeeuws-vlaanderen. Op 2 december is een nieuwe Regiodeal-aanvraag gepresenteerd.

CSW, Mondia Scholengroep en Scalda slaan handen ineen

CSW, Mondia Scholengroep en Scalda slaan handen ineen

Op 22 november tekenden de CSW, Mondia Scholengroep en Scalda een intentieverklaring om te gaan samenwerken rondom techniekonderwijs.