De Slimme Kracht van Zeeland 2.0 overhandigd

omslag Slimme kracht van Zeeland 2.0

Vijf jaar na het verschijnen van De Slimme Kracht van Zeeland het rapport De Slimme Kracht van Zeeland 2.0; van woorden naar daden uitgekomen. Onderzoeksconsulent Nel Verhoeven verrichtte het vervolgonderzoek.

Uit her rapport: 

"Zeeland is op de goede weg om een kennisprovincie te worden. De meeste aanbevelingen adviseren door te gaan op deze ingeslagen route, niet alleen in de gulden driehoek, maar met aanvulling van de eindgebruiker en maatschappelijke organisaties. Voor het onderwijs geldt dat de hele onderwijskolom wordt meegenomen in de uitvoering, dus ook het primair en voortgezet onderwijs. Voor (onderwijs &) onderzoek wordt het ontwikkelen of aantrekken van een internationaal vermaard onderzoekscentrum aanbevolen, evenals het ontwikkelen van een fysieke campus. Werk samen en beperk je daarbij niet tot de eigen regio, maar ga (inter)nationaal, zet woorden om in daden en focus op een enkel hoofdthema, in een heldere structuur en in een innovatief proces, en werk vanuit een natuurlijk zelfbewustzijn en een krachtig Zeeuws merk. Belangrijke kernthema’s daarbij zijn klimaatadaptatie en verdergaande digitalisering. De provincie moet meer dan voorheen als ambassadeur van het Zeeuwse merk dienen. Cultuur, ten slotte, is de lijm die processen en sectoren verbindt, en die een vanzelfsprekend element in plannen en projecten vormt."

 

Lees hier het hele rapport.

 


omslag Slimme kracht van Zeeland 2.0

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

containerhaven

Bouwstenen Regionale Energiestrategie

Samenwerkinsgplatform Zeeuws Energieakkoord publiceert de voorlopige bouwstenen van de Regionale Energiestrategie.

gedeputeerde De Bat en de heer De Ruijsscher in de examenruimte

Campagne eindexamenscholieren

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat en voorzitter van de Economic Board Zeeland Eric de Ruijsscher deelden pennen uit aan CSW-leerlingen

slogan Campus Zeeland: omarm de toekomst

Advies Campus Zeeland aan formateur

Op 10 mei heeft Stuurgroep Campus Zeeland haar advies aan formateur Jo-Annes de Bat overhandigd.

leerlingen in het Centrum voor Techniek Terneuzen

De vakmannen en vakvrouwen van de toekomst hebben jou nodig!

Nieuwe campagne om vakmensen voor de klas te krijgen.