Delta Climate Center en Watersnoodmuseum bezegelen samenwerking

Het Delta Climate Center (DCC) in Vlissingen en het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk hebben hun samenwerking voor de komende jaren bezegeld in een strategisch partnerschap.
Watersnoodacademie
Het DCC levert onder andere een inhoudelijke bijdrage aan de plannen van het Watersnoodmuseum rond de verdere ontwikkeling van de Watersnoodacademie. Dit is een plek waar het debat over de menselijke kant van overstromingen en het voorkomen ervan wordt gevoerd. Ook wordt hier aandacht gevraagd voor problemen rondom klimaatverandering, zeespiegelstijging en waterveiligheid.
Inzicht geven
Siemco Louwerse, directeur-bestuurder van het Watersnoodmuseum: “Educatie en brede bewustwording over klimaatverandering worden steeds belangrijker. Het Watersnoodmuseum is met 100.000 bezoekers per jaar een waar publieksvenster. Naast de verhalen en emoties over 1953 willen we mensen inzicht geven in actuele kennis over klimaatverandering en ze op basis daarvan betrekken bij oplossingen en keuzes voor de toekomst.”
Het samenwerkingsplan gaat zowel over kennisontwikkeling als kennisoverdracht, te beginnen met twee projecten: ‘Getijdensimulatie en de impact op natuur en leefomgeving in de Oosterschelde’ en het DCC-icoonproject ‘Flexible Deltas’ over waterkerende landschappen en hoe mens en natuur kunnen samenwerken aan klimaatbestendigheid.
Grotere doelgroep
Wetenschappelijk directeur Albert Klein Tank van het DCC: “De missie van het Delta Climate Center is bijdragen aan een duurzame toekomst voor de Zeeuwse delta en deltagebieden over de hele wereld. Als organisatie bundelen wij de krachten van zes kennisinstellingen. Dat is al een fors motorblok, maar om impact te maken moeten we ook intensief en structureel samenwerken met andere partijen. Deze samenwerking met het Watersnoodmuseum helpt ons om een veel grotere doelgroep te bereiken.”

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.
Aanmelden nieuwsbrief