Delta Kenniscentrum in compensatiepakket voor Zeeland

Vrijdagmiddag 26 juni 2020 werd het compensatiepakket dat is opgesteld door speciaal adviseur Bernard Wientjes in de Nieuwe Kerk in het Middelburgse Abdijcomplex gepresenteerd. Eén van de onderdelen is het Delta Kenniscentrum in Vlissingen. Wij als Campus Zeeland zien dit als een grote stap in de laatste fase van de Beta Campus.

Het Delta Kenniscentrum in Vlissingen focust op de unieke Zeeuwse combinatie van voedsel, water en energie. De opdracht van het centrum is om innovatieve oplossingen te realiseren voor een toekomstbestendige, veilige en welvarende Delta. Hiervoor wordt een samenwerkingsverband aangegaan tussen de Zeeuwse kennisinstellingen (Scalda, Hogeschool Zeeland, University College Roosevelt en Wageningen Research), Wageningen University en de Universiteit Utrecht. De komst van het kenniscentrum zal meer instroom van mbo- en hbo- en wo-studenten aantrekken. Dit vergroot de kans dat jong talent zich na hun studie in Zeeland zal vestigen. Ook levert het nieuwe centrum een positieve bijdrage aan de werkgelegenheid, de kennis- en economische infrastructuur  en het vestigingsklimaat van Zeeland.

Harry van der Maas, voorzitter stuurgroep Campus Zeeland:  “Ik ben heel blij dat we op deze manier voortbouwen op het gedachtengoed Campus Zeeland. Triple helix samenwerking; een doorlopende onderwijs/onderzoekskolom van MBO – WO Zeeland; de Zeeuwse onderwijs- en onderzoeksinstellingen samen met Wageningen University en Universiteit Utrecht; uitgaande – en gebruikmakend van de unieke kracht en kenmerken van Zeeland; opgavegestuurd; ruimte voor living labs; ontwikkel-, test-, en demofaciliteiten.  En heel concreet verder bouwen op de bouwstenen van Campus Zeeland: het Joint Research Center Zeeland, het Department Engineering van de UCR, het project Samenwerking in de Groene Delta, versterken van de Kennis- en Innovatienetwerken, en het samenwerkingsplatform Deltavraagstukken Vlaanderen-Nederland.”

 

Lees hier het rapport
Lees hier het persbericht van Provincie Zeeland en alle relevante documenten en achtergrondinformatie
 
In de media:
artikel PZC
artikel Omroep Zeeland
artikel Volkskrant
artikel NRC

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Voortgangsrapportage Campus Zeeland

Voortgangsrapportage Campus Zeeland

Wat is er gebeurd in het eerste halfjaar van 2020?

Kindervariant RES

Kindervariant RES

Zeeuwse kinderen maken poster van Regionale Energiestrategie (RES)

Virtual reality games voor ouderen

Virtual reality games voor ouderen

Kenniskring eHealth wil met virtual reality games de hersens van ouderen trainen

Nieuwsflits!

Nieuwsflits!

De nieuwe nieuwsflits is weer uit.