Dow Benelux B.V. en HZ University of Applied Sciences onderstrepen samenwerking

Dow Terneuzen

Vrijdag 5 juli 2019 ondertekenden Dow en HZ een samenwerkingsovereenkomst, waarmee beide partijen de reeds bestaande samenwerking onderstrepen. Door het ondertekenen van een zogenaamd ‘memorandum of understanding’ beloven beide organisaties voornemens te zijn de samenwerking te versterken om zo samen te bouwen aan een duurzame voortzetting hiervan.

Samenwerken met onderwijsinstellingen is voor Dow van prominent belang. Er zijn veel raakvlakken tussen technische- en economische vraagstukken die spelen binnen Dow, en de actuele onderwijscasuïstiek binnen de domeinen techniek en economie van de HZ. HZ is hierbij doorlopend op zoek naar interessante onderzoeksopdrachten, die bij voorkeur opleidingsoverstijgend (multidisciplinair) van aard zijn.
Medewerkers van beide organisaties hebben in een aantal werksessies al nagedacht over de concrete invulling op het gebied van kennisuitwisseling. Denk hierbij aan gezamenlijke onderwijs- en onderzoeksactiviteiten, maar ook aan gastcolleges en bedrijfsbezoeken voor studenten en medewerkers.

Dow is één van de grootste werkgevers in de regio. Door het onderstrepen van de structurele samenwerking, kan de HZ een belangrijke rol spelen in het leveren van goede studenten en uiteindelijk gekwalificeerde afstudeerders. Daarnaast biedt dit Dow als organisatie de kans om zich als werkgever in de kijker te spelen bij het personeel van de toekomst.


Dow Terneuzen

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Smart Gate: samenwerken is de toekomst

Smart Gate: samenwerken is de toekomst

Digitale technologie om zorg beter te maken

Dow Terneuzen

Dow en HZ onderstrepen samenwerking

Samenwerken met onderwijsinstellingen is voor Dow van prominent belang.

foto: Claudia de Wit. Vlnr: René Smit (namens VNO-NCW lid van stuurgroep Campus Zeeland), John Dane (HZ), Hendrik-Jan van Arenthals (Scalda), Jorrit Snijder (UCR) en Harry van der Maas (gedeputeerde en voorzitter Campus Zeeland).

Plannen Joint Research Center Zeeland krijgen vorm

In dit centrum doen studenten, onderzoekers, bedrijven en overheid vanaf 2021 gezamenlijk onderzoek.

9,6 miljoen voor Zeeuws Techniekonderwijs

9,6 miljoen voor Zeeuws Techniekonderwijs

Dat krijgen Zeeuwse VMBO-scholen om het techniekonderwijs verder te ontwikkelen.