Eerst lichting Hybride Techniekopleiders ontvangt diploma

Na een opleidingstraject van een schooljaar neemt de eerste groep van 15 hybride Techniekopleiders op 25 juni hun diploma in ontvangst bij Scalda in Vlissingen. Deze opleiders zijn geschoold in het innovatieve traject Hybride Techniekopleiders. Hiermee willen Scalda en de participerende Zeeuwse Vmbo’s de verbinding tussen theorie en praktijk versterken in het technisch beroepsonderwijs. Voor dit traject is samenwerking gezocht met het bedrijfsleven om de enthousiaste praktijkmensen te vinden die door dit traject de leerlingen van nu opleiden tot de toekomstige vakmensen. Tevens wordt met dit initiatief, invulling gegeven aan het tekort aan techniekopleiders van vmbo/mbo in de regio. Het traject startte op 9 oktober 2018 en de eerste lichting wordt nu gediplomeerd. In september 2019 zal wederom een nieuwe klas starten.

Hybride Techniekopleiders

Op basis van de adviezen vanuit het Techniekpact Zeeland, is in Zeeland het project Hybride Techniekopleiders vormgegeven. Met Hybride Techniekopleiders worden mensen bedoeld die werkzaam zijn in zowel het bedrijfsleven als in het onderwijs. Het uiteindelijke doel van het project is te zorgen voor voldoende opleiders voor het technisch beroepsonderwijs in Zeeland én meer praktijkervaring binnen het onderwijs brengen.

Samenwerking

Het scholingstraject Hybride techniekopleiders is één van de activiteiten uit het Actieprogramma Techniekpact Zeeland van de Provincie Zeeland, dat als doel heeft om kiezen, leren en werken in wetenschap en techniek te stimuleren. Het project Hybride Techniekopleiders is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de technische O&O fondsen (OTIB (RBPI ZN)/A+O Metalektro/OOM), ZAOS, Provincie Zeeland, Huis van de Techniek Zeeland, Scalda, de participerende Zeeuwse Vmbo’s en opleider Fontys.

Het oriëntatie-/scholingstraject

Het eerste traject heeft plaats gevonden in het schooljaar 2018/2019. Op basis van intakegesprekken is een persoonlijke route uitgestippeld die gedeeltelijk gezamenlijk met andere deelnemers plaatsvindt en gedeeltelijk individueel maatwerk is. Er zijn 14 stagemomenten gepland in het (v)mbo en 19 theoriebijeenkomsten. Het traject wordt op 25 juni 2019 afgesloten met een Pedagogisch Didactisch Diploma.

Meer informatie over het project Hybride Techniekopleiders


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

foto: Claudia de Wit. Vlnr: René Smit (namens VNO-NCW lid van stuurgroep Campus Zeeland), John Dane (HZ), Hendrik-Jan van Arenthals (Scalda), Jorrit Snijder (UCR) en Harry van der Maas (gedeputeerde en voorzitter Campus Zeeland).

Plannen Joint Research Center Zeeland krijgen vorm

In dit centrum doen studenten, onderzoekers, bedrijven en overheid vanaf 2021 gezamenlijk onderzoek.

9,6 miljoen voor Zeeuws Techniekonderwijs

9,6 miljoen voor Zeeuws Techniekonderwijs

Dat krijgen Zeeuwse VMBO-scholen om het techniekonderwijs verder te ontwikkelen.

Scaldastudenten in de keuken

Praktijkroute Horeca-Toerisme nu ook op Schouwen-Duiveland

Horeca- en recreatieondernemers van Schouwen-Duiveland en Scalda werken samen in leertraject binnen het bedrijf.

Hybride Techniekopleiders ontvangen diploma

Hybride Techniekopleiders ontvangen diploma

Scalda en Zeeuwse Vmbo’s versterken met deze opleiders de verbinding tussen theorie en praktijk in het technisch onderwijs.