HZ bij 3 ‘beste middelgrote hogescholen’

Uit de beoordeling van de Keuzegids hbo 2022 blijkt dat de HZ op de derde plaats van beste middelgrote hogescholen van Nederland staat. Voor het twaalfde jaar op rij staat de hogeschool hiermee in de top 3 van Nederland. Elf HZ-opleidingen – van de 21 beoordeelde opleidingen – zijn beoordeeld als ‘topopleiding’. De HZ heeft een mooie instellingscore van 75,5 punt, ten opzichte van 68 punten vorig jaar.

 

Helft van de opleidingen is topopleiding
Wat opvalt is dat dit jaar maar liefst elf HZ-opleidingen zich topopleiding in hun categorie mogen noemen. Dit is een flinke stijging ten opzichte van 2021, toen vier opleidingen dit predicaat kregen. Topopleidingen hebben meer dan 75 punten en mogen een kwaliteitszegel gebruiken.
Het betreft in het sociale domein de opleidingen Social Work, Pedagogiek, Leraar Basisonderwijs en Verpleegkunde. In het economische domein zijn dit Communicatie en Human Resource Management. In het technische domein betreft het HBO-ICT, Logistics Engineering, Maritiem Officier, Chemie en Technische Bedrijfskunde.

Meer goede scores
Naast de topopleidingen staan bovendien International Business, Engineering en Watermanagement in de top 3 van hun categorie. De meest opvallende stijger in het geheel is de opleiding HBO-ICT, die van positie nr. 17 naar nr. 1 is gestegen en ook topopleiding is.


Trots op resultaten en kwaliteit

“Het continue streven naar hoge kwaliteit van ons onderwijs is terug te zien in de prachtige resultaten, waarbij nu meer dan de helft van onze opleidingen zich ‘topopleiding’ mag noemen”, aldus John Dane, voorzitter van het College van Bestuur. “Dit streven uit zich niet alleen in concrete en goede cijfers als studiesucces, maar juist ook in de tevredenheid van studenten over de docenten en de sfeer van de opleidingen. Daar zijn we buitengewoon trots op.  
De opleiding HBO-ICT is bovendien een mooi voorbeeld waar onze kwaliteitszorg succesvol is. De NSE-uitkomsten van voorgaande jaren zijn ook hier ingezet om het onderwijs te verbeteren en de tevredenheid van studenten te vergroten. De stem van onze studenten wordt zo gehoord en de professionaliteit van onze medewerkers wordt ruimte geboden om te werken aan verbetering. We houden onze positie in de rankings al jarenlang vast, ook nu we in de afgelopen coronaperiode lange tijd alleen online onderwijs hebben verzorgd. Ik heb grote waardering voor alle HZ-medewerkers die een bijdrage leveren aan de persoonlijke hogeschool en een betekenisvolle toekomst voor onze studenten.”

 


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

De nieuwsflits is weer uit!

De nieuwsflits is weer uit!

De nieuwsflits van oktober staat weer voor u klaar!

Artikel JRZC in de nieuwe HZ Discovery

Artikel JRZC in de nieuwe HZ Discovery

“Het JRCZ is een fundament voor vernieuwing”, aldus Adri de Buck van de HZ University of Applied Sciences.

Nieuwe opleidingen HZ

Nieuwe opleidingen HZ

In 2022 zal de HZ twee nieuwe opleiding aan gaan bieden

HZ bij 3 ‘beste middelgrote hogescholen’

HZ bij 3 ‘beste middelgrote hogescholen’

HZ al 12 jaar op rij in top 3 van beste hogescholen van Nederland

Bekijk het archief