HZ opnieuw in top van hogescholen in Nederland

Uit de beoordeling van de Keuzegids hbo 2020 blijkt dat de HZ op de tweede plaats van beste middelgrote hogescholen van Nederland staat. De HZ stijgt hiermee een positie in de top 3. Tevens viert zij hiermee dat zij voor het tiende jaar op rij tot de beste hogescholen van het land behoort. Vier opleidingen zijn beoordeeld als ‘topopleiding’ en de HZ heeft dit jaar negen opleidingen in de top 3 staan.

Topopleidingen
Dit jaar mogen vier HZ-opleidingen zich topopleiding in hun categorie noemen omdat ze meer dan 76 punten krijgen: Social Work (tevens nr. 1), Pedagogiek (tevens nr. 1), Civiele Techniek (tevens nr. 1) en Technische Bedrijfskunde (tevens nr. 2). Daarnaast staan Watermanagement (nr.1), Logistics Engineering (nr. 2), Maritiem Officier (nr.2), Engineering (nr. 3) en Bouwkunde (nr.3) in de top 3 van hun categorie.

 

Streven naar kwaliteit  
“We streven naar continue hoge kwaliteit van ons onderwijs. De studenttevredenheid is hierin voor iedere opleiding een belangrijk aandachtspunt. We zijn daarom erg trots dat we opnieuw tot de top van Nederland behoren. Dit resultaat bevestigt onze persoonlijke benadering. Verder zijn de resultaten nuttig om te zien waar onze verbeterpunten liggen, want die zijn er uiteraard ook. We zullen hierbij extra oog hebben voor de opleidingen die minder dan gemiddeld scoren,” aldus John Dane, voorzitter van het College van Bestuur.

 


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

CSW, Mondia Scholengroep en Scalda slaan handen ineen

CSW, Mondia Scholengroep en Scalda slaan handen ineen

Op 22 november tekenen de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW), Mondia Scholengroep en Scalda een intentieverklaring om met ingan

Praktijkopleidingen bij bedrijven

Praktijkopleidingen bij bedrijven

Vanwege de grote vraag naar personeel kunnen bedrijven en instellingen nauwelijks wachten om goed geschoolde mensen aan te nemen.

Nemag wint Emergo Innovatieprijs

Nemag wint Emergo Innovatieprijs

Nemag uit Zierikzee is de winnaar van zowel de juryprijs als de publieksprijs van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2019 met hun innovatieve

congres ‘Zeeland Competent’ in januari

congres ‘Zeeland Competent’ in januari

Provincie draagt 10.000 euro bij aan congres voor Loopbaanadvies en -begeleiding.