HZ-studenten opnieuw meer dan gemiddeld tevreden

Uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2024 blijkt dat HZ-studenten opnieuw tevreden zijn over hun opleiding en hogeschool. Op alle getoetste thema’s geven de studenten HZ University of Applied Sciences een score die hoger ligt dan het landelijk gemiddelde. De kwaliteit van de instelling en het onderwijs is hiermee zeer constant, waarbij de waardering voor de sfeer en docenten er helemaal uitspringen.

 Waardering van studenten

Van januari tot en met maart 2024 gaven studenten hun oordeel over hun studie. Dit jaar was de HZ-respons 43%, ten opzichte van een landelijke respons van 37%. Alleen dat is al een teken van betrokkenheid. De NSE-resultaten laten een positief en constant beeld zien, met scores die allemaal boven het landelijk hbo-gemiddelde liggen. Onderstaand een kort overzicht van de belangrijkste resultaten.


Resultaten kernthema's. Deze zijn vergeleken met andere hogescholen (benchmark):  

  • De HZ scoort op alle onderdelen van de kernthema’s hoger dan het landelijk gemiddelde.
  • Van de zeven kernthema’s scoren ‘de sfeer op de opleiding’ (4,11 op een schaal van 5) en ‘de docenten hebben veel kennis over de beroepspraktijk’ (4,02) het hoogste. Ook reageren HZ-studenten positief op de stelling ‘ik voel me veilig om mezelf te zijn op de instelling waar ik studeer’ (4,18).
  • Van het kernthema ‘tevredenheid in het algemeen’ worden ‘de sfeer op de opleiding’ (4,11 op een schaal van 5), ‘de verworven algemene vaardigheden’ (3,87) en ‘de studeerbaarheid van de opleiding’ (3,86) het hoogst gewaardeerd.

 

Persoonlijke hogeschool
“We zijn heel blij met de positieve feedback van onze studenten,” vertelt Barbara Oomen, voorzitter van het College van Bestuur. “De resultaten van de NSE passen precies bij onze visie als persoonlijke hogeschool. De inhoud, aansluiting op de praktijk, begeleiding, betrokkenheid en het contact – het is allemaal bovengemiddeld. Onze studenten worden in een prettige en veilige omgeving opgeleid en begeleid tot professionals van de toekomst. Hierbij geven we iedereen de ruimte geven om zichzelf te zijn. Met deze resultaten blijven we op hetzelfde hoge niveau als vorig jaar. Daar zijn we trots op!”

 

Verbeteren en innoveren
De NSE vormt een bron van informatie voor de HZ en toekomstige HZ-studenten. De resultaten worden gebruikt om de kwaliteit van het onderwijs en de organisatie te blijven verbeteren en om te innoveren. Studiekiezers zien de kwaliteit van de school door de ogen van de huidige student wat kan helpen bij het maken van de studiekeuze.


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Een inkijkje in drie Zeeuwse Kennis- en Innovatienetwerken

Een inkijkje in drie Zeeuwse Kennis- en Innovatienetwerken

Het Magazine 'In Zeeland' wijdde een artikel aan drie Zeeuwse Kennis- en Innovatienetwerken.

Nieuwsbrief Arbeidsmarkt

Nieuwsbrief Arbeidsmarkt

De zomernieuwsbrief van het Aanvalsteam Arbeidsmarkt Zeeland is uit.

Nieuwe Innovatiehub  in Terneuzen

Nieuwe Innovatiehub in Terneuzen

Nieuwe Innovatiehub voor Techniek en Veiligheid start in Terneuzen.

Waterstoflab in Vlissingen

Waterstoflab in Vlissingen

Op 14 juni is de eerste praktijkruimte voor onderwijs over waterstof in Vlissingen geopend.

Bekijk het archief