Minister Dijkgraaf tijdens werkbezoek onder indruk van samenwerking tussen Zeeuwse onderwijsinstellingen

Studenten, docenten, onderzoekers en de bestuurders lieten hem tijdens dit werkbezoek onder meer zien hoe het Zeeuwse onderwijs omgaat met de gevolgen van de bevolkingskrimp. De instellingen pakken de krimp onder meer aan door nauw samen te werken, bijvoorbeeld in het Joint Research Center Zeeland (JRCZ). Onderzoekers, docenten en studenten van Scalda, HZ en UCR lieten tijdens een werklunch door middel van concrete voorbeelden zien hoe zij nu al samenwerken op de thema’s water, energie, voedsel en de biobased economy. Daarna kreeg minister Dijkgraaf een korte rondleiding door het nieuwe onderzoekslaboratorium aan Het Groene Woud in Middelburg.

Het werkbezoek begon bij Common House Elliott, de ontmoetings- en studieplaats van en voor studenten van UCR. Hierna ging dit deel van het bezoek verder in academisch gebouw Anne waar presentaties waren over onder meer een innovatief archeologieproject en de Academische Werkplaats Ouderenzorg. Het bezoek aan UCR eindigde met een optreden van The Roosevelt College Choir in de Burgerzaal van het oude stadhuis.

Na de lunch bij het JRCZ ging minister Dijkgraaf naar de HZ in Vlissingen waar hij in gesprek ging met studenten en docenten over de innovatieve oplossingen die op poten zijn gezet om de specifieke uitdagingen van deze regio aan te gaan. Hij bezocht onder meer de  opleidingen Leraar Basisonderwijs en Verpleegkunde.

Spreek je uit

De dag eindigde bij Scalda op de locatie Podium in Middelburg. Hier stak minister Dijkgraaf de handen uit de mouwen. Hij maakte kennis met praktijkroutes voor de domeinen zorg en horeca en stak zijn handen uit de mouwen in de bakkerij en keuken. Slotstuk van de dag was zijn deelname aan de zogenaamde Spreek Je Uit-sessie. Hier ging de minister in een informele sfeer in gesprek met zo’n 100 studenten en docenten over het belang van het mbo-onderwijs. Op de agenda stonden thema’s uit de werkagenda van de minister, zoals kansengelijkheid en stages, innovatie van het onderwijs en de rol van onderzoek in het mbo.

 


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Edward Nieuwenhuis wordt de nieuwe Dean van UCR

Edward Nieuwenhuis wordt de nieuwe Dean van UCR

Per 1 januari 2023 volgt hij Bert van den Brink op.

Zeeland krijgt een praktijklab duurzame waterstof

Zeeland krijgt een praktijklab duurzame waterstof

Scalda- en HZ-studenten en mensen, die zich willen bij- of omscholen, krijgen in het lab les over duurzame waterstof.

Campus Zeelandlunch bij Dockwize groot succes

Campus Zeelandlunch bij Dockwize groot succes

Meer dan 60 mensen waren aanwezig.

Subsidie voor onderzoeksprogramma Deltavraagstukken Vlaanderen – Nederland

Subsidie voor onderzoeksprogramma Deltavraagstukken Vlaanderen – Nederland

Het programma ‘Circulaire Industrie’ binnen het onderzoeksprogramma Deltavraagstukken Vlaanderen – Nederland ontvangt subsidie van € 195.000

Bekijk het archief