New Waves in 3 minuten

In Zeeland komen land en zee samen, wat geheel eigen uitdagingen met zich meebrengt. Zoals de zeespiegelstijging, het verzilten van de bodem en de beperkte beschikbaarheid van zoetwater. Maatschappelijke vraagstukken leiden in de context van dit deltagebied tot een specifieke invulling. Zoals de energietransitie, met de bouw en exploitatie van windparken op zee. Of de eiwittransitie, waaraan algen en wieren een wezenlijke bijdrage kunnen leveren. Op tal van gebieden zijn ingrepen nodig om een duurzame en veilige delta ook in de toekomst te garanderen. Dat vraagt nieuwe kennis, innovaties én executiekracht om tot opschaling te komen van activiteiten.

Water, energie en voedsel
Zeeland werkt al ruime tijd aan een gestructureerd antwoord op deze uitdagingen. Een commissie onder leiding van oud-premier Balkenende stelde in 2016 vast dat de Zeeuwse economie in een stroomversnelling kan komen als overheden, bedrijfsleven, ngo’s en kennisinstellingen samenwerken aan de Zeeuwse thema’s: water (veiligheid, kwaliteit, zoet en zout), energie (wind op zee, systeemintegratie met toepassing van waterstof) en voedsel (zowel uit de zee als zilte teelten op het land). Dit vormde de basis voor investeringen van kennisinstellingen, K&I-netwerken, overheden en organisaties als Impuls en Dockwize in juist deze thema’s in de afgelopen jaren in Zeeland.

In het onderstaande filmpje wordt in 3 minuten uitgelegd wat New Waves inhoudt. Wil je meer informatie, ga dan naar de website van Dockwize.


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Een inkijkje in drie Zeeuwse Kennis- en Innovatienetwerken

Een inkijkje in drie Zeeuwse Kennis- en Innovatienetwerken

Het Magazine 'In Zeeland' wijdde een artikel aan drie Zeeuwse Kennis- en Innovatienetwerken.

Nieuwsbrief Arbeidsmarkt

Nieuwsbrief Arbeidsmarkt

De zomernieuwsbrief van het Aanvalsteam Arbeidsmarkt Zeeland is uit.

Nieuwe Innovatiehub  in Terneuzen

Nieuwe Innovatiehub in Terneuzen

Nieuwe Innovatiehub voor Techniek en Veiligheid start in Terneuzen.

Waterstoflab in Vlissingen

Waterstoflab in Vlissingen

Op 14 juni is de eerste praktijkruimte voor onderwijs over waterstof in Vlissingen geopend.

Bekijk het archief