OCW brengt bezoek aan Scalda in het kader van Stagepact

Een vertegenwoordiging van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) bracht maandag 13 mei een bezoek aan de Hospitality Hub in Zierikzee. De Hospitality Hub is een hybride samenwerking tussen het onderwijs (Pieter Zeeman Lyceum, Scalda en SVO Vakopleiding Food) en het bedrijfsleven op Schouwen-Duiveland. Het bezoek van OCW stond volledig in het teken van het Stagepact. 

In 2023 hebben vertegenwoordigers van studenten, mbo-scholen, docenten, werknemers, werkgevers en overheden het Stagepact mbo 2023-2027 ondertekend. In dit Stagepact staan de afspraken om er samen voor te zorgen, dat alle studenten een stage of leerbaan krijgen met de juiste begeleiding en goede randvoorwaarden. 

Het Stagepact kent 4 hoofddoelstellingen: 

1. Verbeteren van stagebegeleiding 

2. Uitbannen van stagediscriminatie 

3. Realiseren van voldoende stageplaatsen 

4. Bieden van een passende vergoeding 

Het bezoek van OCW begon op de onderwijslocatie Pieter Zeeman Lyceum. Daar zijn de vertegenwoordigers in gesprek gegaan met docenten, coaches en bestuurders van Scalda en Pieter Zeeman Lyceum. 

De vertegenwoordiging van OCW heeft ook twee bij de Hospitality Hub aangesloten horecabedrijven bezocht waar studenten van Scalda ervaring opdoen en deels hun onderwijs volgen. De studenten, praktijkbegeleiders, docenten en coaches van diverse opleidingen van Scalda deelden hun ervaringen met de vertegenwoordiging van OCW en hebben waardevolle gesprekken met elkaar gevoerd. 

Steeds meer opleidingen van Scalda worden hybride vormgegeven. Dat wil in dit geval zeggen dat studenten niet meer voor lessen naar een locatie van Scalda moeten reizen, maar dat ze op Schouwen-Duiveland kunnen blijven om hun volledige opleiding te doorlopen. Tijdens het bezoek kwamen verschillende studenten en praktijkbegeleiders aan het woord en werden de successen en implicaties in hybride settings als de Hospitality Hub wat betreft het Stagepact besproken. 

Hendrik-Jan van Arenthals, Voorzitter van het College van Bestuur van Scalda: “De Hospitality Hub Schouwen-Duiveland is een best practice van waar het ook in het Stagepact om draait: relatie en verbinding; tussen begeleiders, docenten en studenten, tussen bedrijven en onderwijs.


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

The Food Challenge Bustour

The Food Challenge Bustour

HZ, Dockwize en Impuls Zeeland organiseren The Food Challenge Bustour: Een 12-uurs bootcamp voor ondernemers van de toekomst.

Havo-e: Onderweg naar een carrière in het onderwijs

Havo-e: Onderweg naar een carrière in het onderwijs

Bij Nehalennia draait de pilot Havo-educatie. Deze pilot is gericht op het enthousiasmeren van jongeren om richting het educatieve werkveld

HZ-studenten opnieuw heel tevreden

HZ-studenten opnieuw heel tevreden

In de Nationale Studenten Enquête geven de studenten HZ University of Applied Sciences op alle thema's een score die hoger ligt dan het land

OCW brengt bezoek aan Scalda

OCW brengt bezoek aan Scalda

Het bezoek van OCW begon 13 mei op het Pieter Zeeman Lyceum. Daar zijn de vertegenwoordigers in gesprek gegaan met docenten, coaches en best

Bekijk het archief