OCW brengt bezoek aan Scalda in het kader van Stagepact

Een vertegenwoordiging van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) bracht maandag 13 mei een bezoek aan de Hospitality Hub in Zierikzee. De Hospitality Hub is een hybride samenwerking tussen het onderwijs (Pieter Zeeman Lyceum, Scalda en SVO Vakopleiding Food) en het bedrijfsleven op Schouwen-Duiveland. Het bezoek van OCW stond volledig in het teken van het Stagepact. 

In 2023 hebben vertegenwoordigers van studenten, mbo-scholen, docenten, werknemers, werkgevers en overheden het Stagepact mbo 2023-2027 ondertekend. In dit Stagepact staan de afspraken om er samen voor te zorgen, dat alle studenten een stage of leerbaan krijgen met de juiste begeleiding en goede randvoorwaarden. 

Het Stagepact kent 4 hoofddoelstellingen: 

1. Verbeteren van stagebegeleiding 

2. Uitbannen van stagediscriminatie 

3. Realiseren van voldoende stageplaatsen 

4. Bieden van een passende vergoeding 

Het bezoek van OCW begon op de onderwijslocatie Pieter Zeeman Lyceum. Daar zijn de vertegenwoordigers in gesprek gegaan met docenten, coaches en bestuurders van Scalda en Pieter Zeeman Lyceum. 

De vertegenwoordiging van OCW heeft ook twee bij de Hospitality Hub aangesloten horecabedrijven bezocht waar studenten van Scalda ervaring opdoen en deels hun onderwijs volgen. De studenten, praktijkbegeleiders, docenten en coaches van diverse opleidingen van Scalda deelden hun ervaringen met de vertegenwoordiging van OCW en hebben waardevolle gesprekken met elkaar gevoerd. 

Steeds meer opleidingen van Scalda worden hybride vormgegeven. Dat wil in dit geval zeggen dat studenten niet meer voor lessen naar een locatie van Scalda moeten reizen, maar dat ze op Schouwen-Duiveland kunnen blijven om hun volledige opleiding te doorlopen. Tijdens het bezoek kwamen verschillende studenten en praktijkbegeleiders aan het woord en werden de successen en implicaties in hybride settings als de Hospitality Hub wat betreft het Stagepact besproken. 

Hendrik-Jan van Arenthals, Voorzitter van het College van Bestuur van Scalda: “De Hospitality Hub Schouwen-Duiveland is een best practice van waar het ook in het Stagepact om draait: relatie en verbinding; tussen begeleiders, docenten en studenten, tussen bedrijven en onderwijs.


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Een inkijkje in drie Zeeuwse Kennis- en Innovatienetwerken

Een inkijkje in drie Zeeuwse Kennis- en Innovatienetwerken

Het Magazine 'In Zeeland' wijdde een artikel aan drie Zeeuwse Kennis- en Innovatienetwerken.

Nieuwsbrief Arbeidsmarkt

Nieuwsbrief Arbeidsmarkt

De zomernieuwsbrief van het Aanvalsteam Arbeidsmarkt Zeeland is uit.

Nieuwe Innovatiehub  in Terneuzen

Nieuwe Innovatiehub in Terneuzen

Nieuwe Innovatiehub voor Techniek en Veiligheid start in Terneuzen.

Waterstoflab in Vlissingen

Waterstoflab in Vlissingen

Op 14 juni is de eerste praktijkruimte voor onderwijs over waterstof in Vlissingen geopend.

Bekijk het archief