Opening ‘Anne gebouw’ UCR

Op woensdag 3 november is het nieuwste gebouw van UCR, genaamd Anne, officieel geopend door demissionair minister van Engelshoven. Na een videoboodschap van Anne Roosevelt, en speeches van minister van Engelshoven, prof. Bert van den Brink (Dean UCR) en prof. Frank van der Stappen (Head of Departments Science en Engineering) kregen genodigden een rondleiding door het gebouw van studenten uit verschillende vakgebieden.

 

Net zoals de andere panden van UCR (Franklin, Eleanor, Theodore, Elliott), is het gebouw vernoemd naar een lid van de Roosevelt familie, namelijk Anna Eleanor Roosevelt (roepnaam Anne). Anne is de kleindochter van Eleanor en Franklin Roosevelt, en maakt zich net als haar grootouders sterk voor de vrijheid van educatie en zelfontwikkeling.  

Anne Roosevelt: “Het stemt mij hoopvol dat engineering binnen University College Roosevelt in het liberal arts and sciences programma wordt geweven; dat is helemaal de juiste benadering. En het blijft niet alleen bij een mooie filosofie. Het gebouw staat open voor de hele campus en plaatst engineering binnen het bredere universitaire programma. Ik ben vereerd dat het mijn naam draagt.”

Het Engineering programma is mede mogelijk gemaakt met gelden uit de Regio Deal waarmee met bijdragen van Rijk, provincie en gemeente regionale vraagstukken in samenhang worden opgepakt.

Demissionair minister Van Engelshoven: “Het gebouw Anne en de engineering major zijn prachtige aanwinsten, in de eerste plaats natuurlijk voor Zeeland. De nieuwe faciliteiten zullen ongetwijfeld nog meer talent uit binnen- en buitenland naar UCR trekken. Bovendien weet ik zeker dat we uiteindelijk in heel Nederland gaan profiteren van al het moois wat hier in Zeeland gebeurt. Ik ben trots dat we hier een bijdrage aan hebben geleverd met de Regio Deal Zeeland.”

 

Lees hier het artikel in de PZC over Anne gebouw UCR

 

Het gebouw, dat naast practica ruimten en laboratoria ook talloze studieplekken huisvest, wordt door studenten vanuit alle majors binnen UCR gebruikt.

Prof. Frank van der Stappen, Head of Department Science en Engineering: “Engineering is een vakgebied dat niet alleen in theorie kan worden bestudeerd: het is cruciaal om engineering-ontwerpmethodieken en -principes in de praktijk toe te passen, op kleine schaal binnen reguliere cursussen, maar ook op grotere schaal en in een (interdisciplinair) team. Bovendien is er binnen de Liberal Arts and Science-setting van UCR ook voldoende gelegenheid voor studenten van andere majors om samen te werken en verschillende verfrissende opvattingen over hedendaagse uitdagingen te integreren.”


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Kassen bij nachtval met windmolens op de achtergrond

In gesprek met Ton Brandenbarg

Voor de Themaweek Bèta Campus gingen wij in gesprek met Ton Brandenbarg over van deze pijler: de ontwikkelingen en de rol van Campus Zeeland

Hoogste punt JRCZ bereikt!

Hoogste punt JRCZ bereikt!

Op maandag 22 november is het hoogste punt het het JRCZ in Middelburg bereikt

De nieuwe nieuwsflits is weer uit!

De nieuwe nieuwsflits is weer uit!

Met o.a. een interview met onze collega Wilma Boonstra over de KAAP, het nieuwe Engineering-gebouw Anne van UCR en de Bèta Campus themaweek.

Subsidie voor onderzoek HZ

Subsidie voor onderzoek HZ

Drie miljoen euro voor vergroenen van logistieke stromen, het breder gebruik van biobased materialen en complexe watervraagstukken.

Bekijk het archief