Pilot met de Multiflexmeter

De Multiflexmeter is een klein modulair apparaat dat het mogelijk maakt om continu én online bijvoorbeeld het peil, de stroomsnelheid, de neerslag en het zoutgehalte van het water te meten. Dit innovatieve product voor (oppervlakte)watermonitoring is ontwikkeld door het Waterschap Scheldestromen en uitgegroeid tot een project waar tien waterschappen en verschillende scholen door heel Nederland bij betrokken zijn. Naast de HZ University of Applied Science doet nu ook de Provincie Zeeland mee. Behalve in Nederland wordt de Multiflexmeter ook elders in de wereld al gebruikt zoals in India.

De Multiflexmeter wordt ingezet in een pilotproject tbv grondwaterstanden. Een aantal grondwaterputten worden voorzien van een Multiflexmeter. Standen worden dan via het Internet of Things netwerk (IoT) doorgegeven en in de grondwaterdatabase weggeschreven. Doel van deze pilot is om te verkennen of de Multiflexmeter een volwaardig alternatief is voor door de markt aangeboden producten. 
Inmiddels is de proefopstelling in het lab van de HZ operationeel en zijn de eerste testen veelbelovend.

De Multiflexmeter is volledig open en de ontwerpen zijn vrij beschikbaar. Het is gebaseerd op het universele en laagdrempelige elektronica platform ‘Arduino’: https://www.arduino.cc/

Het projectteam huist in de Innovatiefabriek in Vlissingen. Het is een energiek en innovatief project in de driehoek: onderwijs, overheid en bedrijfsleven aan.

Wat levert de pilot op:
1. Kennis van de Multiflexmeter
2. Bijdrage aan de Multiflexmeter ontwikkeling en innovatie in Zeeland
3. Kennis opdoen van IoT (Internet of Things, LoRa)
4. De techniek en insteek past goed binnen de visie tot vrije toegang in de ontwikkeling en productie van de bronmaterialen van het eindproduct.

https://www.multiflexmeter.nl/


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

CSW, Mondia Scholengroep en Scalda slaan handen ineen

CSW, Mondia Scholengroep en Scalda slaan handen ineen

Op 22 november tekenen de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW), Mondia Scholengroep en Scalda een intentieverklaring om met ingan

Praktijkopleidingen bij bedrijven

Praktijkopleidingen bij bedrijven

Vanwege de grote vraag naar personeel kunnen bedrijven en instellingen nauwelijks wachten om goed geschoolde mensen aan te nemen.

Nemag wint Emergo Innovatieprijs

Nemag wint Emergo Innovatieprijs

Nemag uit Zierikzee is de winnaar van zowel de juryprijs als de publieksprijs van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2019 met hun innovatieve

congres ‘Zeeland Competent’ in januari

congres ‘Zeeland Competent’ in januari

Provincie draagt 10.000 euro bij aan congres voor Loopbaanadvies en -begeleiding.