Steun voor symposium en plan van aanpak Hospitality pact

De Zeeuwse Hospitality sector, welke zowel toerisme, recreatie als ook horeca omvat, kent uitdagende tijden. Terwijl Zeeland inmiddels jaarrond in trek is bij gasten uit binnen- en buitenland komen ondernemers steeds lastiger aan voldoende, gekwalificeerd personeel en hebben ze moeite om hun huidige werknemers vast te houden. De prognoses voorspellen bovendien dat de vrijetijdseconomie in de komende jaren behoorlijke verdere groei zal doormaken.

De Zeeuwse hospitality werkgevers verbonden in de branche- en sectororganisaties (Kennis- en Innovatienetwerk Toeristisch Ondernemend Zeeland, TOZ), en onderwijs- en kennisinstellingen (Kenniscentrum Kusttoerisme (KCKT), HZ University of Applied Sciences en Scalda) hebben er werk van gemaakt om gezamenlijk beter zicht te krijgen op de uitdagingen van de arbeidsmarkt van de hospitality sector. Zij zien de noodzaak om tot een gezamenlijke, gestructureerde en vooral triple helix gedragen aanpak te komen die uitgaat van de vraag van het bedrijfsleven.

Doel is om samen tot gerichte oplossingen te komen door een Hospitality Pact te ontwikkelen met een meerjarige strategie. Het plan dat hieraan ten grondslag ligt kent meerdere fases. In fase 1 zal worden begonnen met een symposium voor ondernemers uit de branche om, daaruit volgend, een plan van aanpak voor de komende drie jaren te ontwikkelen.

 

Lees ook het artikel op Omroep Zeeland


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Compliment Zeeuws onderwijs

Compliment Zeeuws onderwijs

Videoboodschap van Gedeputeerde Van der Maas

online alternatief open dagen Scalda

online alternatief open dagen Scalda

Met Live Studiekeuzetour biedt Scalda leerlingen online alternatief open dagen

De Lerende Euregio ontvangt cofinanciering

De Lerende Euregio ontvangt cofinanciering

Voor hybride onderwijs in de Scheldemondregio.

De nieuwe nieuwsbrief is uit!

De nieuwe nieuwsbrief is uit!

O.a. nieuws over subsidieregeling k&i-netwerken, Hospitality Pact, Fooddelta en voortgangsrapportage