Subsidie voor projectplan Digitaal Verder 2024-2027
In vervolg op de MKB-Deal ‘Digitaal Doen Zeeland’ ontwikkelde Impuls Zeeland samen met de Kennis- en Innovatienetwerken het projectplan ‘Digitaal Verder: Digitaliseringsprogramma 2024-2027’.
De Provincie Zeeland verleent een subsidie van € 600.000 voor de uitvoering van dit digitaliserings-programma voor Zeeuwse ondernemers, zodat de digitale transitie in het mkb versnelt.
Na Digitaal Doen Zeeland
Als uitvoering van de MKB Deal tussen de Provincie Zeeland en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat hebben Impuls Zeeland en Dockwize het project Digitaal Doen Zeeland uitgevoerd in de periode 2021 - 2023. Het doel van het programma Digitaal Doen was het versnellen van de digitale transitie in het Zeeuwse mkb. Belangrijk onderdeel van het programma was ondernemers bewust te maken van de kansen op het gebied van digitalisering en daarmee zelf aan de slag te gaan. Voor het bereiken van de ondernemers is er gebruik gemaakt van de Kennis- en innovatienetwerken.
Na de projectperiode is vanuit de K&I netwerken de vraag gekomen om aan de ondernemersondersteuning op het thema digitalisering een vervolg te geven. Uit de behoefte inventarisatie bij de K&I netwerken scoorden inzicht en overzicht in subsidies en aanvragen, het organiseren van demo-events, het ontwikkelen van innovatie consortia en het ophalen en delen van succesverhalen hoog. Omdat Impuls een belangrijke rol speelt op het gebied van innovatie en digitalisering zijn samen met de K&I netwerken deze wensen in een projectplan verwerkt. Zo is het een gezamenlijk initiatief dat aansluit bij de ambities zoals opgenomen in het Coalitieakkoord 2023-2027 van de Provincie Zeeland en het Uitvoeringsprogramma Digitale Agenda Zeeland. Ook sluit het plan aan bij het beleid van Campus Zeeland waarbij de nauwere samenwerking tussen de verschillende K&I netwerken wordt gestimuleerd.
Digitaal Verder
Het projectplan “Digitaal Verder, Digitaliseringsprogramma Zeeland 2024-2027” gaat verder op de successen van Digitaal Doen Zeeland met het ondersteunen van ondernemers bij digitalisering, automatisering en robotisering, gericht op de Zeeuwse topsectoren.Op basis van de behoefte inventarisatie en gesprekken met de K&I netwerken is het projectplan gebaseerd op drie pijlers: bewustwording, strategische inbedding van
digitalisering binnen de ondernemingen en praktisch aan de slag met technische, financiële en organisatorische uitdagingen. Concreet is het projectplan onder te verdelen in een aantal verschillende elementen. Zo worden er met de K&I netwerken verschillende soorten events
georganiseerd, waarin actief gezocht wordt naar synergie tussen de netwerken en cross-overs.
Deze events kunnen specifiek zijn op de behoefte van een K&I netwerk of generiek op onderwerpen die relevant zijn voor meerdere K&I netwerken. Te denken valt dan aan thema’s zoals technologische ontwikkelingen (bijvoorbeeld Artifficial Intelligence (AI), cyber security), Human Capital (personeelstekort, skills, arbeidsproductiviteit) en robotica. Voor 2025 staan in overleg met de K&I netwerken al een aantal overkoepelende events op de planning. Ook zal worden aangesloten bij de reeds bestaande (jaar)events van de verschillende K&I netwerken.De in Digitaal Doen Zeeland zeer succesvolle voucherregeling krijgt een vervolg. Hierin krijgen de K&I netwerken zelf een grotere rol en verantwoordelijkheid en is er minder sturing
vanuit het programma. Succesvolle cross-sectorale samenwerkingsverbanden krijgen vanuit het digitaliseringsprogramma ondersteuning bij het aanvragen van (Europese) subsidies. Ook is er specifieke aandacht voor communicatie en inspiratie. De succesverhalen van ondernemers en de netwerken worden gedeeld, zoals ook bij Digitaal Doen Zeeland gebruikelijk was.
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.
Aanmelden nieuwsbrief