Subsidie voor Kennis- en Innovatienetwerk Circulair Bouwen

Circulair Bouwen is één van de elf K&I (Kennis- & Innovatie)-netwerken in Zeeland. Het beleid van de overheid is erop gericht dat de gehele economie in 2050 circulair moet zijn. De bouwsector is een zeer grondstof-intensieve sector. Overschakeling naar circulair werken vergt tijd en er zijn veel bedrijven die hun businessmodel hierop moeten aanpassen.

Door oplossingsgericht aan de slag te gaan met voorbeelden op Zeeuws niveau, kan op een laagdrempelige manier ervaring worden opgedaan door bouwbedrijven, architecten, overheden en andere betrokkenen. Dit is het doel van het in 2019 opgerichte Kennis & Innovatienetwerk Circulair Bouwen.

Naast diverse bedrijven (bouw- en sloopbedrijven en architecten) zijn Hogeschool Zeeland, Scalda, Impuls en Provincie Zeeland betrokken bij het netwerk, dat in 2020-2021 verder wil uitbreiden met meer bedrijven en gemeenten, Ook wordt onder andere de mogelijkheid voor het oprichten van een (tijdelijk) kenniscentrum over Circulair Bouwen onderzocht, evenals het ontwikkelen van een materialenbank. Campus Zeeland/Provincie Zeeland stelt voor het K&I-netwerk Circulair Bouwen dit jaar een subsidie van € 50.000 beschikbaar.


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Uitreiking  Emergo online

Uitreiking Emergo online

Online uitreiking Zeeuwse Innovatieprijs Emergo live te volgen op 26 november.

Subsidie voor Zeeland Connect

Subsidie voor Zeeland Connect

Campus Zeeland ondersteunt Zeeland Connect voor de verdere ontwikkeling van het netwerk en uitvoering van de logistieke visie.

Subsidie voor Circulair Bouwen

Subsidie voor Circulair Bouwen

Campus Zeeland steunt kennis- en innovatienetwerk Circulair Bouwen om binnen de bouwsector ervaringen en kennis te delen.

Vlaams-Nederlands onderzoek op Top

Vlaams-Nederlands onderzoek op Top

Het gezamenlijk onderzoeksprogramma van Universiteit Gent en Campus Zeeland stond op de agenda van de Top Vlaanderen-Nederland.

Bekijk het archief