The Food Challenge Bustour

Op dinsdag 4 juni stappen studenten van de (deeltijd)opleidingen Chemie en Food Business Innovation van HZ University of Applied Sciences in de ‘Food Challenge bus’. Dockwize, HZ University of Applied Sciences en Impuls Zeeland organiseren deze dag voor de derde keer. Een baanbrekend evenement dat onderdeel is van het Delta Climate Center waar samengewerkt wordt aan het icoonproject DeltaProtein Food. Binnen dit project staat de eiwittransitie in de regio Zeeland centraal. Deze unieke 12 uur durende bootcamp brengt studenten in contact met diverse ondernemersuitdagingen, terwijl ze onderweg verschillende bedrijven uit de regio bezoeken. Nieuw dit jaar is dat ook docenten van Scalda meegaan. 

Het thema mariene eiwitten (bijv. zeewier of mosselen) is gekozen als voorbeeld voor de eiwittransitie. Alle deelnemers maken kennis met allerlei organisaties binnen de gehele food chain. Het denken als ondernemer en denken vanuit de gast staan centraal. We gaan tijdens de challenge van “grond tot mond”, van producenten tot verwerkers, tot het moment dat de gast/consument kennis maakt met het product. 

De Food Challenge Bus-tour is een intensieve leerervaring waarbij studenten in korte tijd worden uitgedaagd om een idee uit te werken tot een overtuigende pitch, teams te vormen en hun ideeën te toetsen aan de markt door middel van interviews. Dit alles gebeurt tijdens een inspirerende reis langs bedrijven in de regio. 

Het hoogtepunt van de tour is de verbinding tussen Zeeland in relatie tot de bedrijfswereld en de eiwittransitie. Deze focus benadrukt de kansen voor de regio op het gebied van duurzame ontwikkeling en innovatie. 

Verwerking van zeewier De tour begint om 07:45 bij het Joint Research Center Zeeland, waarna de studenten koers zetten richting de Dutch Seaweed Group voor een bedrijfsbezoek. Vervolgens gaat de reis verder naar Wilthagen in Tholen, waar de studenten meer leren over de verwerking van zeewier en de uitdagingen om zeewier smaak te geven. 

Mariene/aquabasis eiwitten In Yerseke maken de studenten een langere stop bij de Hatchery, Roem van Yerseke, waar ze een uitdagende vraag voorgeschoteld krijgen die gericht is op de regionale positie van Yerseke in de marine/aquabasis eiwitten. Daarna keren ze terug naar het centrum van Middelburg en bezoeken ze Restaurant Zeeuwse Streken, waar ze interviews afnemen en inzichten kunnen opdoen. 

De Food Challenge Bus-tour wordt afgesloten bij het Joint Research Center Zeeland in Middelburg met een feestelijk diner, eindpitches van de studenten en een prijsuitreiking om hun prestaties te erkennen en te belonen. Dockwize, HZ University of Applied Sciences en Impuls Zeeland kijken uit naar deze inspirerende en productieve dag vol innovatie en samenwerking.


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Een inkijkje in drie Zeeuwse Kennis- en Innovatienetwerken

Een inkijkje in drie Zeeuwse Kennis- en Innovatienetwerken

Het Magazine 'In Zeeland' wijdde een artikel aan drie Zeeuwse Kennis- en Innovatienetwerken.

Nieuwsbrief Arbeidsmarkt

Nieuwsbrief Arbeidsmarkt

De zomernieuwsbrief van het Aanvalsteam Arbeidsmarkt Zeeland is uit.

Nieuwe Innovatiehub  in Terneuzen

Nieuwe Innovatiehub in Terneuzen

Nieuwe Innovatiehub voor Techniek en Veiligheid start in Terneuzen.

Waterstoflab in Vlissingen

Waterstoflab in Vlissingen

Op 14 juni is de eerste praktijkruimte voor onderwijs over waterstof in Vlissingen geopend.

Bekijk het archief