Theo Koolen kwartiermaker Groen Onderwijs Zeeland

De kwartiermaker geeft antwoord op de vraag: “Op welke wijze kunnen we dat groene onderwijs samen met bedrijfsleven het beste vormgeven en wat betekent dit voor de vereiste expertise en outillage”.

In september 2017 werd bekend dat de Edudelta Onderwijsgroep noodgedwongen moest stoppen met het verzorgen van groen onderwijs in Zeeland en Zuid-Holland. Scalda en Pontes Scholengroep hebben besloten om het groen vmbo en mbo-onderwijs voort te zetten / aan te gaan bieden. Met de overgang van het Edudelta College in Goes naar Scalda en het starten van de groene vmboopleidingen bij Pontes Scholengroep (locatie Bergweg van het Goese Lyceum) hebben beide besturen dan ook besloten een kwartiermaker aan te stellen voor de noodzakelijke door te voeren vernieuwingen en innovaties in het groene onderwijs.

Theo Koolen verkent de komende maanden de volgende gebieden:

  • De vormgeving van het groene onderwijs in Zeeland (vmbo en mbo) vormgegeven en de samenwerking met het bedrijfsleven. Welke expertise is al aanwezig?
  • De verschillende kernsectoren van het in de provincie Zeeland. En de nieuwe trends en ontwikkelingen die belangrijk zijn voor de groene sector.
  • Samen met onderwijs formuleren van voorstellen voor mogelijke verdere aanpassing van het onderwijs/programma’s. Inclusief de verbinding van diverse opleidingen en mogelijke crossovers.
  • Samen met het bedrijfsleven wordt een netwerkstructuur vormgegeven voor de ontwikkeling van onderwijs vanuit deze nieuwe concepten.

Achtergrond Theo Koolen

Sinds 1 januari 2015 is Theo Koolen zelfstandig onderwijsadviseur en conceptontwikkelaar, na een lange carrière in het voortgezet onderwijs (docent biologie mavo, havo) en middelbaar beroepsonderwijs (directeur van toen nog Middelbare Agrarische School, lid centrale directie en lid College van Bestuur van Helicon Opleidingen). Theo Koolen: “Mijn onderwijservaring maar vooral ook mijn eigen opleiding (LAS-MAS-HBS b programma en Universitaire opleiding Biologie) en de vele contacten in het onderwijs en bedrijfsleven maken dat ik met veel vertrouwen start met deze mooie klus van kwartiermaker. Ik ben ervan overtuigd dat er heel veel kansen liggen in Zeeland in de combinatie van groene opleidingen met de overige opleidingen”. 

 


Het laatste nieuws

Living lab Het Zout

Op 15 november werd het startsein gegeven voor 'Het Zout'.
Lees het artikel

Zeeuws Energieakkoord ontvangt financiële steun

Zeeuws Energieakkoord particuliere woningbouw ontvangt financiële steun van Campus Zeeland
Lees het artikel

Nieuw mbo-portal KiesMBO.nl

Minister van Engelshoven lanceert nieuw mbo-portal KiesMBO.nl
Lees het artikel

KV Techniek wint Emergo 2018

KV Techniek is met haar robotlijn winnaar van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2018.
Lees het artikel

Samenwerkingsplatform wil Slimme Oplossingen voor Deltavraagstukken

Op 5 november ondertekenden de Universiteit Gent en Campus Zeeland een intentieverklaring voor het Samenwerkingsplatform “Slimme Oplossingen voor Deltavraagstukken”.
Lees het artikel

René Smit in stuurgroep Campus Zeeland

Hij zal de Zeeuwse ondernemers vertegenwoordigen.
Lees het artikel

Jacques van den Broek komt naar Zeeland voor uitreiking Zeeuwse PioniersPrijs

De CEO van Randstad én Zeeuw, geboren in Goes, vertelt over zijn Zeeuwse achtergrond en de Zeeuwse arbeidsmarkt én reikt dit jaar de Zeeuwse PioniersPrijs uit.
Lees het artikel

Theo Koolen kwartiermaker Groen Onderwijs Zeeland

Theo Koolen is in september 2018 gestart als de kwartiermaker Groen Onderwijs Zeeland (onderdeel van Campus Zeeland).
Lees het artikel

Voortgangsrapportage Campus Zeeland 2018

Het realiseren van de doelstellingen van Campus Zeeland in de eerste helft van 2018 is volgens planning verlopen.
Lees het artikel

Omarm de toekomst

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet

Recente nieuwsbrieven