Voortgangsrapportage Campus Zeeland tweede halfjaar 2023

Download hier de voortgangsrapportage 2023-2

 

Samenvatting:

In de voortgangsrapportage Campus Zeeland 2023-2 is te lezen wat er in het tweede halfjaar 2023 bereikt is.


Bèta Campus
Het Joint Research Center Zeeland (JRCZ) is inmiddels een bruisend onderzoekscentrum waar -naast het onderzoek van mbo-, hbo-, en wo-studenten ook veel evenementen worden georganiseerd.. UCR Engineering werkt aan een nieuwe businesscase. In het kader van
de samenwerking Campus Zeeland – Ugent/Vlaanderen wordt verder gewerkt aan de icoonprojecten en deelprojecten en de voorbereiding om deze projecten onder te brengen bij het Delta Climat Center (DCC). Het DCC heeft een wetenschappelijke en zakelijke directeur en is gevestigd in de ‘toren’ van de HZ in Vlissingen.

Kennis- en Innovatienetwerken
Er is een subsidieregeling 'versterking Kennis- en Innovatienetwerken' voorbereid voor 2024. Verschillende kennis- en innovatienetwerken zijn dit halfjaar verder verbonden aan het Zeeuwse programma New Waves en de Regiodeal North Sea Port District. 
Campus Zeeland, Impuls Zeeland en Dockwize hebben ook dit halfjaar weer bijeenkomsten voor netwerkmanagers georganiseerd.


Onderwijs en Kennisinfrastructuur
In de transitie van VO Zeeuws-Vlaanderen wordt vanuit het project Kansrijk, de overstap van het speciaal naar het regulier onderwijs vergemakkelijkt. Dit schooljaar is de pilot ‘Integrated Language Program’ gestart. Kinderen (van 2-18 jaar) krijgen onderwijs in zowel Nederlands
als Engels in Zeeuws Vlaanderen.
Campus Zeeland volgt ontwikkelingen rondom de instroom van internationale studenten op de voet. De juiste partijen (o.a. onderwijsinstellingen en Economic Board Zeeland) worden steeds betrokken.
In september is Dario Fazzi gestart als bijzonder hoogleraar. Hij bekleedt de leerstoel Transatlantic Environmental History, een thema wat zich nauw verbindt met de Zeeuwse vraagstukken.
Het team Campus Zeeland werkt, samen met het onderwijs en het bedrijfsleven, aan een nieuwe strategische onderwijsagenda.


Communicatie
Er zijn 3 nieuwsflitsen uitgegeven en de werkgroep is 3 keer samengekomen. Dit halfjaar is K- en I-netwerk Zephyros in de schijnwerpers gezet met een video en achtergrondartikel. De LinkedInpagina van Campus Zeeland wordt goed bezocht en kent een groeiend aantal volgers.


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

The Food Challenge Bustour

The Food Challenge Bustour

HZ, Dockwize en Impuls Zeeland organiseren The Food Challenge Bustour: Een 12-uurs bootcamp voor ondernemers van de toekomst.

Havo-e: Onderweg naar een carrière in het onderwijs

Havo-e: Onderweg naar een carrière in het onderwijs

Bij Nehalennia draait de pilot Havo-educatie. Deze pilot is gericht op het enthousiasmeren van jongeren om richting het educatieve werkveld

HZ-studenten opnieuw heel tevreden

HZ-studenten opnieuw heel tevreden

In de Nationale Studenten Enquête geven de studenten HZ University of Applied Sciences op alle thema's een score die hoger ligt dan het land

OCW brengt bezoek aan Scalda

OCW brengt bezoek aan Scalda

Het bezoek van OCW begon 13 mei op het Pieter Zeeman Lyceum. Daar zijn de vertegenwoordigers in gesprek gegaan met docenten, coaches en best

Bekijk het archief