We Explore Together

Een aantal HZ-opleidingen organiseert in de eerste week van november de We Explore Together-week. Tijdens deze projectweek werken studenten uit verschillende jaren en van verschillende opleidingen samen aan vraagstukken van negentien opdrachtgevers uit de Zeeuwse regio. Voor deze vraagstukken zijn duurzame oplossingen nodig. De vraagstukken zijn verdeeld in drie thema’s van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties: Natural Resource Base, Production and Consumption en Well Being.

De studenten gaan onder meer aan de slag met de volgende opdrachten:

•            Zeeuwind en Sustainable Delta Resources vragen studenten na te denken over waterstof als duurzaam alternatief voor energie. 

•            North Sea Port vraagt de studenten mee te denken over hoe je diverse pijpleidingen kunt aanleggen in de Westerschelde. Dit moet op zo’n manier dat het technisch en financieel haalbaar is, maar ook met een zo klein mogelijke impact op de natuur.

•            Concert at SEA vraagt studenten oplossingen aan te dragen om het festivalterrein schoon te maken en hoe je bezoekers kunt motiveren om hun afval netjes weg te gooien.

•            Zeelenberg Architectuur daagt de studenten uit om een andere invulling te geven aan vrijgekomen agrarisch gebieden. Deze gebieden mogen getransformeerd worden naar een ‘belevingslandschap’. De landschappelijke identiteit moet wel behouden blijven. De studenten moeten rekening houden met het getij, maar ook plaats bieden aan recreatie en unieke woningen.

•            ZorgSaam zoekt naar oplossingen voor mensen met dementie die hen in staat stellen om op een veilige manier maximale vrijheid te beleven en hun leven zoveel mogelijk te kunnen leiden zoals ze gewend waren. Ook zoekt ZorgSaam ICT-oplossingen die de zorg goed ondersteunen.

Op maandag 1 november presenteren alle opdrachtgevers hun opdrachten aan de studenten Bouwkunde, Civiele Techniek, HBO-ICT, Technische Bedrijfskunde, Watermanagement, Global Project and Change Management, Commerciële Economie en Communicatie. Op vrijdagmiddag 5 november tonen de studenten hun oplossingen aan de opdrachtgevers tijdens een presentatiemarkt. De We Explore Together-week vindt plaats op HZ-locatie Het Groene Woud in Middelburg.


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Kassen bij nachtval met windmolens op de achtergrond

In gesprek met Ton Brandenbarg

Voor de Themaweek Bèta Campus gingen wij in gesprek met Ton Brandenbarg over van deze pijler: de ontwikkelingen en de rol van Campus Zeeland

Hoogste punt JRCZ bereikt!

Hoogste punt JRCZ bereikt!

Op maandag 22 november is het hoogste punt het het JRCZ in Middelburg bereikt

De nieuwe nieuwsflits is weer uit!

De nieuwe nieuwsflits is weer uit!

Met o.a. een interview met onze collega Wilma Boonstra over de KAAP, het nieuwe Engineering-gebouw Anne van UCR en de Bèta Campus themaweek.

Subsidie voor onderzoek HZ

Subsidie voor onderzoek HZ

Drie miljoen euro voor vergroenen van logistieke stromen, het breder gebruik van biobased materialen en complexe watervraagstukken.

Bekijk het archief