WindDays 2024 in Zeeland

Op donderdag 13 juni en vrijdag 14 juni vindt de WindDay 2024 plaats in Innovatiepunt de KAAP in Vlissingen. 

Deze editie zijn Provincie Zeeland, North Sea Port en Energy Port Zeeland official hosts van de WindDay. Door het event in Zeeland plaats te laten vinden wordt de regio gepresenteerd als voorloper in de windsector. Het biedt een waardevol podium om de visie en projecten te presenteren en het geeft een impuls aan de verdere ontwikkeling van windenergie.

Windenergie is dé belangrijkste aanjager van de transitie naar een CO₂-neutrale samenleving. De ontwikkeling van wind op zee gaat de komende jaren in snel tempo door en ook op land wordt alles op alles gezet om de doelstellingen te halen. Windenergie is dan ook onmisbaar voor een groene, welvarende economie. 

Programma

Op donderdag 13 juni geven inspirerende keynotes hun visie en zetten daarmee aan het denken. In de interactieve sessies gaan de deelnemers met elkaar aan de slag om tot oplossingen te komen. Zodat iedereen na afloop van deze dag geïnspireerd verder werkt aan de transitie en aan de groene economie. Je hebt uitgebreid de kans om bij te praten en te netwerken met bestaande, maar vooral ook nieuwe collega’s en samenwerkingspartners uit de windsector!

Op vrijdag 14 juni zijn er excursies naar  aansprekende voorbeelden uit de praktijk. Toonaangevende organisaties op het gebied van wind op land én zee zijn in Zeeland gevestigd. Zij presenteren graag hun projecten.  

Over Windday

De WindDay brengt jaarlijks alle stakeholders uit de windsector bij elkaar om samen de transitie naar een duurzame samenleving te versnellen. Voorgaande edities vonden plaats in Flevoland, IJmuiden en Den Haag en werden bezocht door ruim 600 professionals. 

Meer informatie over de thema’s, het programma en de sprekers vind je op www.windday.nl.

Direct aanmelden? Dat kan hier


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

The Food Challenge Bustour

The Food Challenge Bustour

HZ, Dockwize en Impuls Zeeland organiseren The Food Challenge Bustour: Een 12-uurs bootcamp voor ondernemers van de toekomst.

Havo-e: Onderweg naar een carrière in het onderwijs

Havo-e: Onderweg naar een carrière in het onderwijs

Bij Nehalennia draait de pilot Havo-educatie. Deze pilot is gericht op het enthousiasmeren van jongeren om richting het educatieve werkveld

HZ-studenten opnieuw heel tevreden

HZ-studenten opnieuw heel tevreden

In de Nationale Studenten Enquête geven de studenten HZ University of Applied Sciences op alle thema's een score die hoger ligt dan het land

OCW brengt bezoek aan Scalda

OCW brengt bezoek aan Scalda

Het bezoek van OCW begon 13 mei op het Pieter Zeeman Lyceum. Daar zijn de vertegenwoordigers in gesprek gegaan met docenten, coaches en best

Bekijk het archief