Provincie Zeeland: €3,5 miljoen voor het Delta Climate Center

Het Delta Climate Center (DCC) ontvangt bijna €3,5 miljoen euro subsidie van de Provincie Zeeland. Daarmee krijgt het DCC de kans om een hoogwaardig kenniscentrum met (inter)nationale uitstraling te realiseren dat de Zeeuwse economie en leefbaarheid versterkt.

Dankzij de steun van de Provincie kan het DCC zich richten op onderzoek en onderwijs dat bijdraagt aan een duurzame, klimaatbestendige en welvarende toekomst voor deltagebieden wereldwijd. Hierbij wordt samengewerkt met diverse onderwijsinstellingen, van MBO tot WO, om oplossingen te ontwikkelen voor de uitdagingen waar deltagebieden mee kampen.

Gedeputeerde Harry van der Maas (Onderwijs) is enthousiast over deze ontwikkeling: “Met deze investering zetten we een belangrijke stap naar een duurzame toekomst voor Zeeland. Het DCC zal een katalysator zijn voor onderzoek en innovaties op het gebied van water circulariteit en voedsel in onze provincie. Daarnaast zal het centrum bijdragen aan de komst van nieuwe studenten en een aantrekkelijker vestigingsklimaat creëren voor bedrijven, waardoor de werkgelegenheid en economische groei in Zeeland een boost krijgen.”

DCC
Het DCC is een samenwerking tussen verschillende Zeeuwse kennisinstellingen, waaronder HZ University of Applied Sciences, Scalda en University College Roosevelt, en universiteiten zoals de Universiteit Utrecht, Wageningen University & Research en het NIOZ. Door nauw samen te werken met partners binnen en buiten Zeeland, zoals Dockwize, Impuls en het Deltaplatform, ontwikkelt het DCC innovatieve oplossingen voor een veilige en welvarende toekomst.

Wind in de Zeilen
Het Delta Climate Center is onderdeel van het pakket Wind in de Zeilen. Het pakket bevat forse investeringen in Zeeland, zowel op economisch als sociaal gebied.


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Rapportage Campus Zeeland 2024-1

Rapportage Campus Zeeland 2024-1

In de nieuwe voortgangsrapportage van Campus Zeeland is te lezen wat er in het eerste halfjaar van 2024 is bereikt.

€3,5 miljoen voor het Delta Climate Center

€3,5 miljoen voor het Delta Climate Center

Dankzij de steun van de Provincie kan het DCC zich richten op onderzoek en onderwijs dat bijdraagt aan een duurzame, klimaatbestendige en we

Eerste icoonproject Delta Climate Center: Delta Protein

Eerste icoonproject Delta Climate Center: Delta Protein

Hoe produceren we in de Zeeuwse delta duurzaam, lekker, betaalbaar en gezond voedsel?

Bezoek koninklijk paar aan Zeeland

Bezoek koninklijk paar aan Zeeland

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezochten tijdens een streekbezoek onder andere het Joint Research Center Zeeland.

Bekijk het archief