Fase 2 Ondernemende Bèta's

Fase 2 Ondernemende Bèta's

Het Joint Research Center is de eerste stap in de ontwikkeling van een Bèta Campus Zeeland. De tweede stap is dat UCR haar aanbod uitbreidt op het gebied van Engineering. Ook HZ zal samen met haar partners de opleidingsprogramma’s verder aanscherpen en de bestaande Centers of Expertise uitbouwen. Scalda onderzoekt mogelijkheden voor crossovers tussen opleidingen in de groene sector en techniekopleidingen.

Zo ontstaat een samenhangend pakket van opleidingen die passen bij de kracht van de Provincie en bij onze economische sectoren. Dit leidt niet alleen tot vernieuwend onderwijs, het maakt Zeeland in brede zin een aantrekkelijke partner voor ondernemers en universiteiten.

In september 2020 kunnen de eerste studenten (WO Bachelor) een opleiding in Engineering volgen aan UCR en vanaf datzelfde moment zijn de nieuwe Technical Professional Colleges van de HZ gereed.

De integratie van een Engineering Department in het bestaande Liberal Arts and Sciences College UCR van de Universiteit Utrecht, levert een opleiding op die uniek is in Nederland en in continentaal Europa. Hier worden engineers opgeleid die zowel technologisch als breed maatschappelijk en financieel-economisch kunnen denken, om de complexe problemen van de 21ste eeuw te lijf te gaan.

Parallel daaraan transformeert de HZ bestaande hbo-academies Delta Academy en Academie voor Technologie en Innovatie tot Technical Professional Colleges, met real life casus gericht onderzoek en onderwijs op dezelfde drie kernthema’s. Ook dat zal leiden tot honderden extra studenten. De HZ bouwt voort op de successen en veranderingen in opleidingen en onderzoek die in de afgelopen jaren al zijn ingezet (bijv. de Delta Academy en de internationale opleidingen in een aantal technische studierichtingen). De opleidingen aan UCR en HZ zijn vanzelfsprekend strikt gescheiden, maar maken onderdeel uit van een gezamenlijke thematische profilering van het Zeeuwse hoger en wetenschappelijk onderwijs.

In juli 2018 besloot het Rijk om in het kader van Zeeland In Stroomversnelling middelen voor het UCR Department Engineering beschikbaar te stellen. Onder verantwoordelijkheid van UCR kan gestart worden met de uitwerking van dit Department. De financiering van de voorziene kosten van UCR Engineering is hiermee bijna rond: het Rijk , gemeente Middelburg en betrokken bedrijven. In het najaar van 2018 besloten de Staten van Provincie Zeeland positief over een provinciale bijdrage UCR/Engineering. 

 

Het laatste nieuws

Overhandiging subsidie Zeeland in Stroomversnelling

€200.000 subsidie voor slimme drones en opening innovatiecentrum

Terra Inspectioneering, Dockwize, ArboMag, en EPC Boiler ontvingen een subsidiecheque van de Provincie Zeeland.

Impressie Joint Research Center Zeeland: Rothuizen Architecten en Adviseurs

JRCZ is een belangrijk puzzelstuk

“De ambitie straalt er straks vanaf”, zegt Margriet van Groeningen van Campus Zeeland.

Nieuwsbrief Arbeidsmarkt

Nieuwsbrief Arbeidsmarkt

Met o.a. Scholierencampagne, Leven Lang Ontwikkelen

Nieuwsflits Campus Zeeland

Nieuwsflits Campus Zeeland

Nieuwsflits juli met o.a. artikelen over: KAAP en Zorghuis van de Toekomst

Bekijk het archief

Wat is Campus Zeeland?